Skip to main content

Προχωρά με απόφαση Δαρδαμανέλη η μεταστέγαση σχολείων της Καλαμαριάς

Υπεγράφη σήμερα από τον δήμαρχο Καλαμαριάς η απόφαση για την μεταστέγαση του 10ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς.

Οριστική λύση δόθηκε στο θέμα της μεταστέγασης του 10ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, η οποία προήλθε μετά από εξέταση όλων των σχετικών με το θέμα παραμέτρων και διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς, ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για τη μετεγκατάσταση των δύο σχολείων από το σχολικό έτος 2020-2021 και μέχρι την ανέγερση του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς στην περιοχή του Αη Γιάννη. Για τη διευκόλυνση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου της περιοχής του Φοίνικα,  που θα κληθούν να διανύσουν επιπλέον 450 μέτρα, έχει υπάρξει συνεννόηση με τον Ο.Α.Σ.Θ. για τη δωρεάν μετακίνησή τους  με λεωφορείο.

Σημειώνεται ότι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την προώθηση της άμεσης κατασκευής του Λυκείου, το οποίο αναμένεται να λύσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης επαναφέροντας την περιοχή στην κανονικότητα.