Skip to main content

Προχωρά ο διαγωνισμός για το δίκτυο αποχέτευσης στα Νέα Μουδανιά

Κατακυρώθηκε στην εταιρεία «Βαφειάδης ΑΤΕ» ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου στη χαμηλή περιοχή των Νέων Μουδανιών.

Προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο: «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών» (περιοχή Αλμύρα), καθώς με την 1153/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου στην εταιρεία «Βαφειάδης ΑΤΕ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νέας Προποντίδας, απομένουν κάποιες τελευταίες τυπικές εγκρίσεις και εντός του επομένου τριμήνου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, καθώς υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι έργο πρόκειται να υλοποιηθεί στην χαμηλή υψομετρικά περιοχή του οικισμού των Ν. Μουδανιών, που εκτείνεται από το ύψος του ΚΤΕΛ μέχρι τη θάλασσα και από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Ηλιοπούλου. Προβλέπεται να κατασκευαστεί ένας κεντρικός οχετός, στον οποίο θα συμβάλλουν όλοι οι αγωγοί του νέου δικτύου και θα καταλήγει σε υπόγεια δεξαμενή, όπου με τη βοήθεια αντλιοστασίου θα διοχετεύονται τελικά τα όμβρια ύδατα στη θάλασσα. Ακόμη, θα κατασκευαστεί επιπλέον αγωγός μεγάλης διατομής που θα ξεκινάει από την οδό Μακεδονίας, στο ύψος του 2ου Νηπιαγωγείου, για την βέλτιστη συλλογή των ομβρίων υδάτων και αυτής της περιοχής.

«Δυστυχώς, υπήρξε κάποια καθυστέρηση στη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία δεν οφειλόταν σε εμάς, αλλά σε θέμα που ανέκυψε σε σχέση με τον ανάδοχο και τον υποχρέωνε σε έλεγχο από την επιτροπή του άρθρου 73, παρ. 9 του ν. 4412/16. Μετά τη θετική απόφαση της επιτροπής άναψε ουσιαστικά το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της διαδικασίας.

Ήδη κατακυρώσαμε τον διαγωνισμό με απόφαση της οικονομικής επιτροπής και εκτίμησή μας είναι ότι εντός του επομένου τριμήνου θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, που θα δώσει λύση σε ένα δυσεπίλυτο και χρόνιο πρόβλημα των Ν. Μουδανιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.