Skip to main content

Προχωρούν οι συζητήσεις για την εξαγορά του ΘΕΣγάλα

Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον στρατηγικό επενδυτή - Στα 3,9 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκε το σήμα του συνεταιρισμού γάλακτος.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τον ΘΕΣγάλα, η αξία του εμπορικού σήματος του οποίου αποτιμήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ.

Έχοντας αναγνωριστεί ως πρότυπος Συνεταιρισμός στην Ελλάδα, για την καινοτομία του στη μέθοδο διάθεσης γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, ο ΘΕΣγάλα, παρά την επιτυχημένη πορεία των πρώτων ετών( ιδρύθηκε το 2011) παρουσίασε σύντομα σημάδια κόπωσης.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr (δείτε εδώ), o ΘΕΣγάλα, βρισκόταν από το τέλος του 2018 σε συζητήσεις τόσο με τράπεζες όσο και με εν δυνάμει στρατηγικούς επενδυτές για την εξασφάλιση κεφαλαίων για την περαιτέρω ανάπτυξή του και την αναδιάρθρωση του δανεισμού του.

Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι συζητήσεις πλέον, βρίσκονται, σε προχωρημένο στάδιο με ισχυρή βιομηχανία, που εδρεύει στη Λάρισα, και για το λόγο αυτό ανεξάρτητος εκτιμητής ανέλαβε πρόσφατα την αποτίμηση του εμπορικού σήματος του συνεταιρισμού.  

Σημειώνεται πως ο επίδοξος αγοραστής, προέρχεται από τον χώρο της βιομηχανίας αλουμινίου, αλλά θέλει να μπει, δυναμικά στο χώρο του τροφίμου. Για το λόγο αυτό, εξετάζεται το νομικό πλαίσιο του κυοφορούμενου deal, με δεδομένο ότι ο ΘΕΣγάλα έχει μορφή συνεταιριστική.

Όπως λένε γνωστές της αγοράς, εάν θέλει να συνεχίσει να παίζει στη μεγάλη κατηγορία, ο ΘΕΣγάλα θα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται με αγωνία από προμηθευτές, εργαζομένους, συνεταιριστές και πιστωτές καθώς οι οφειλές του συνεταιρισμού είναι σημαντικές.

Λίγα λόγια για τον ΘΕΣγάλα

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θεωρήθηκε επιτυχημένο μοντέλο ενός σύγχρονου συνεταιρισμού στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Ο ΘΕΣγάλα, στα περίπου οκτώ χρόνια της πορείας του ανέπτυξε ένα σημαντικό δίκτυο σημείων πώλησης σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, αριθμώντας σήμερα τα 58.