Skip to main content

Προδρόμου: Εισβολή της Τουρκίας στα ύδατα της Κύπρου

Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι το ευρωπαϊκό συμβούλιο έχει αποφασίσει ότι πέραν της καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Για την παράνομη τουρκική δραστηριότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις επόμενες κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, μίλησε στο ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

"Είναι μια εισβολή στα ύδατα της Κύπρου, σίγουρα, η οποία το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι αμφισβητεί και παρεμποδίζει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας”, τόνισε ο κ. Προδρόμου μιλώντας για την τουρκική δραστηριότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με το skai.gr.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον κίνδυνο ενός επεισοδίου στην περιοχή, τόνισε επεισόδιο είναι και όταν μπαίνουν τουρκικά πλοία σε οριοθετημένο τεμάχιο.

Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι το ευρωπαϊκό συμβούλιο έχει αποφασίσει ότι πέραν της καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις δραστηριότητες της Άγκυρας "και έχουν ληφθεί και αποφάσεις που ισχύουν". Μάλιστα όπως είπε τις επόμενες ημέρες ο κ. Τουσκ θα επισκεφθεί τη Λευκωσία.

Για τις κινήσεις του Γιαβούζ πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τις παρακολουθεί στενά.