Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΔΥ: ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΔΕΛΤΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε πως ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα.

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο, ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Tο απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Έκτακτη σύσκεψη για τη μετάλλαξη στην Κρήτη

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 15.30 σήμερα για τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης τύπου Δέλτα που εντοπίστηκαν στην Κρήτη.

Η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεω Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή και λοιμοξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ