Skip to main content

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Να χρησιμοποιηθεί τώρα το «μαξιλάρι» πριν είναι αργά

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εκτίμησε πως θα κοστίσει πολύ περισσότερο «να ξαναστήσουμε από την αρχή επιχειρήσεις που θα έχουν κλείσει».

«Πρέπει να πάρουμε άμεσα και εμπροσθοβαρή μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βγαίνοντας από την πανδημία, γιατί θα κοστίσει πολύ περισσότερο να ξαναστήσουμε από την αρχή επιχειρήσεις που θα έχουν κλείσει… Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εμπιστοσύνη που εμπνέει διεθνώς το τελευταίο διάστημα η ελληνική οικονομία και φάνηκε στην πορεία του επταετούς ομολόγου… Αν χρειαστεί να αξιοποιήσουμε το λεγόμενο “μαξιλάρι” τώρα, γιατί θα το κάνουμε κάποια στιγμή, αλλά τότε θα είναι πλέον αργά».

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στο Radio North 98, με αφορμή την έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ που κατέγραψε την διάχυτη ανησυχία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για την επόμενη μέρα μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία.

«Και για τις μισές μόνο επιχειρήσεις που φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν μετά την άρση των μέτρων, αν επιβεβαιωθεί ο φόβος, μιλάμε για 100-150 χιλιάδες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε. «Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη».

Όσον αφορά στη μέχρι τώρα υλοποίηση των μέτρων στήριξης της οικονομίας, ο κ. Καββαθάς έκανε λόγο για σειρά τεχνικών και νομοτεχνικών θεμάτων που καθυστερούν την υλοποίηση κάποιων μέτρων, ή χρήζουν διευκρινίσεων και περαιτέρω νομοθετικών παρεμβάσεων: «Είναι σημαντικό που και ο Υπουργός Ανάπτυξης και άλλη υπουργοί σηκώνουν το τηλέφωνο όταν τους καλείς. Σπάνιο φαινόμενο. Κι ακόμα πιο σπάνιο να σε παίρνουν πίσω όπως κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όμως το πρόβλημα είναι πως ενώ η πολιτική ηγεσία θέλει να τρέξει, τα προβλήματα προκύπτουν από τη δημόσια διοίκηση και τους μηχανισμούς που καθυστερούν την  υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων, ή από συστήματα που δεν λειτουργούν σωστά και εμφανίζουν τεχνικά προβλήματα».