Skip to main content

Τσίπρας: Να συγκλίνουν οι θετικοί δείκτες με την πραγματική κατάσταση

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν σε πολύ καλό κλίμα, τόνισε, εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Το μεγάλο θέμα είναι να συγκλίνουν οι πολύ θετικοί δείκτες, μακροοικονομικοί και σε σχέση με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την πραγματική κατάσταση, που τη βιώνουν κυρίως οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι, οι βοιοτέχνες, διότι καμια φορά μπορεί να παρασυρόμαστε, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν σε πολύ καλό κλίμα.

«Η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε τα μεγάλα και φλέγοντα για εκείνη θέματα. Συγκεκριμένα: την υπερφορολόγηση, το ασφαλιστικό, την χρηματοδότηση, την ανάγκη ύπαρξης αναπτυξιακής τράπεζας με συγκεκριμένη κατεύθυνση τις μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το θέμα της ύπαρξης ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στο πρώην ΟΑΕΕ, τα παλιά χρέη των 300.000 επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είδαμε και θέματα για την ανάπτυξη και της οικονομίας της χώρας, αλλαγή του προτύπου, τη δυνατότητα δημιουργίας συστάδας επιχειρήσεων και clusters, ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τη δομή αυτή καθεαυτή της μικρής και της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας και την ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές στήριξης ιδιαίτερα των πολύ μικρών -αυτών που λέμε οιονεί μισθωτών- αυτοαπασχολούμενων που δεν πρέπει η Πολιτεία να τους βλέπει ως επιχειρηματίες αλλά ως οιονεί μισθωτούς».

Ερωτηθείς εάν έλαβαν κάποια υπόσχεση από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Καββαθάς είπε ότι ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της ΔΕΘ θα κάνει εκείνος της εξαγγελίες και ότι μίλησε για τα θέματα και τις προτάσεις που έχει ήδη υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός και η εξαγγελία για την αναπτυξιακή τράπεζα. «Τα υπόλοιπα θα τα πει ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε.