Skip to main content

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Έχει δίκιο ο δήμος για το λεωφορείο που βρέθηκε στον Χορτιάτη

Δεν ξέρω πώς συνέβη αυτό, αλλά κακώς συνέβη και δεν πρόκειται να επιτρέψω να ξαναγίνει, τονίζει στη Voria ο Γ. Σκόδρας για το αστικό που έπιασε φωτιά

“Έχει δίκιο ο δήμος Θεσσαλονίκης, το λεωφορείο της Λειψίας κακώς βρέθηκε στον Χορτιάτη. Αυτά τα λεωφορεία έχουμε συμφωνήσει να δρομολογούνται εντός των ορίων του δήμου”. Με τη δήλωση αυτή προς τη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας αναγνωρίζει ότι ορθώς ο δήμος, στη σημερινή του ανακοίνωση, καταλογίζει ευθύνες για το γεγονός ότι ένα από τα λεωφορεία τα οποία αγόρασε από τη γερμανική πόλη και τα παραχώρησε στον ΟΑΣΘ, στο οποίο σημειώθηκε μικρής έκτασης φωτιά, βρέθηκε εκτός της πόλης. Αφήνει, δε, αιχμές κατά στελεχών του Οργανισμού οι οποίοι επέτρεψαν να γίνει κάτι τέτοιο.

Το όλο θέμα προέκυψε όταν σε ένα από τα λεωφορεία της Λειψίας εκδηλώθηκε μικρής έκτασης φωτιά, ενώ αυτό βρισκόταν στον τερματικό σταθμό του Χορτιάτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μάλιστα, το λεωφορείο δεν εκτελούσε συγκοινωνιακό έργο, αλλά είχε χρησιμοποιηθεί ως “υπηρεσιακό” για τη μεταφορά προσωπικού του ΟΑΣΘ.

Νωρίτερα, σήμερα, ο δήμος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον ΟΑΣΘ ότι παραβιάζει τη συμφωνία με την οποία του παραχωρήθηκαν τα λεωφορεία καθώς αυτή προβλέπει τα οχήματα αυτά να χρησιμοποιούνται μόνον εντός των ορίων του δήμου και μόνον για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου. “Έχει δίκιο ο δήμος, τι να κάνουμε. Δεν ξέρω πώς συνέβη αυτό, αλλά κακώς συνέβη και δεν πρόκειται να επιτρέψω να ξαναγίνει”, αναφέρει ο κ. Σκόδρας. “Τα λεωφορεία αυτά θα χρησιμοποιούνται μόνον εντός πόλης σε γραμμές οι οποίες βρίσκονται πρωτίστως εντός των ορίων του κεντρικού δήμου”. Παράλληλα, αναφέρει ότι οι τεχνικοί του ΟΑΣΘ ερευνούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτήν τη μικρής έκτασης φωτιά στο λεωφορείο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ αφήνει αιχμές και κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που ασκούν όσον αφορά τη μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σαπάκια. “Εμείς, μέσα σε περίπου έναν χρόνο καταφέραμε σχεδόν να διπλασιάσουμε τον αριθμό των λεωφορείων τα οποία μας παρέδωσαν εκείνοι. Σήμερα κυκλοφορούν στις γραμμές του ΟΑΣΘ κοντά 400 λεωφορεία, ενώ είχαμε παραλάβει λίγο πάνω από τα 200. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους”.