Skip to main content

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία στην αντιμετώπιση ζητημάτων μπούλινγκ

Ο σχολικός εκφοβισμός και τα κρούσματα βίας ιδιαίτερα μετά την πανδημία αυξήθηκαν πάρα πολύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ

«Χάθηκε ένα νέο παιδί, αξιόλογο, αθλητής. Είδαμε σίγουρα ότι οι συμμαθητές του μίλησαν για αυτή την παρενόχληση, ότι υπήρχε μπούλινγκ. Προσπαθούμε να καταλάβουμε πόσο το θέμα αυτό ήταν γνωστό στη σχολική κοινότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος μιλώντας για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή, καθώς συμμαθητές του καταγγέλλουν ότι υφίστατο εκφοβισμό στο σχολείο του. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Έχουμε αναζητήσει τους συναδέλφους και η τοπική ΟΛΜΕ θα επισκεφθεί το σχολείο. Αυτή η διαδικασία θέλει πολλή προσοχή γιατί τα παιδιά είναι πολύ ταραγμένα σε αυτό το σχολείο τώρα. Πρέπει πρώτα να ηρεμήσουν, να δουν και τα ίδια, τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί μέσα στο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί φυσικά» προσέθεσε ο κ. Τσούχλος.

Ο σχολικός εκφοβισμός και τα κρούσματα βίας ιδιαίτερα μετά την πανδημία αυξήθηκαν πάρα πολύ, σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι που έχει επισημάνει η ΟΛΜΕ από το 2021. «Από τον Δεκέμβριο ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας να λάβει μέτρα, να το συζητήσουμε και να αναζητήσουμε τις καλύτερες λύσεις. Η κ. Κεραμέως κατά καιρούς κάνει κάποιες δηλώσεις οι οποίες όμως δεν έχουν καμιά πρακτική εφαρμογή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούχλος.

Σε σχέση με το τι κάνουν οι εκπαιδευτικοί σε τέτοια ζητήματα υποστήριξε ότι γίνονται παρεμβάσεις από τους Συλλόγους καθηγητών, ωστόσο τόνισε πως υπάρχει όριο ακόμα και στις ποινές. «Η διαδικασία που υπάρχει είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος, όπου παρεμβαίνουν οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι σύμβουλοι, οι γονείς. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη γραφειοκρατία στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, έχω ακούσει από διευθυντές τα παράπονά τους ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη συνεργασία με αυτούς που έπρεπε από το διοικητικό περιβάλλον της εκπαίδευσης το συνολικό, δεν μιλάμε για το Υπουργείο, όπου τελικά το θέμα σαν πινγκ πονγκ έφευγε και ξαναερχόταν. Θέλει πάρα πολλή προσοχή, αυτό που ζητάμε από την κ. Κεραμέως αφού τώρα έληξε η χρονιά και έληξε με ένα πολύ τραγικό γεγονός, από το να οδηγούμαστε στα δικαστήρια και να έχουμε αυτές τις διαμάχες μαζί της καλύτερα να έχουμε διάλογο και να προχωρήσουμε μέσα στο καλοκαίρι σε λύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.