Skip to main content

Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ: Να σωθούμε από τον ιό αλλά να μην πεθάνουμε από λιμό

Ανησυχία από την πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης για την επόμενη ημέρα του κλάδου.

Την ανησυχία των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης εξέφρασε η πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου.

Σε συνέντευξή της στον FOCUS FM 103,6 είπε ότι «αγωνιούν καθώς δεν έχουν ψωμί για τα παιδιά τους» και τόνισε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να σωθούμε από τον ιό, δεν πρέπει να πεθάνουμε από λιμό».

Τα μαγαζιά δεν πρόκειται να ανοίξουν «εξαθλιωμένα» επισήμανε η κ. Κωνσταντίνου και εξήγησε ότι υπάρχουν χρέη, είτε προς τα ενοίκια, είτε προς τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ που «τρέχουν» επί τρεις μήνες που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές γιατί «το σύστημα Υγείας της χώρας δεν θα άντεχε ασθενείς». Τόνισε την ανάγκη να αποζημιωθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις και είπε ότι οι καταστηματάρχες ζητούν μείωση του ΦΠΑ προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί αλλά και να ανακουφιστούν οι καταναλωτές με μια γενική πτώση των τιμών. «Οι καταναλωτές φέτος θα είναι Έλληνες, δεν θα έχουμε εξωτερικό τουρισμό» ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου.

Όσον αφορά την ημερομηνία επαναλειτουργίας των καταστημάτων, είπε ότι ο κλάδος ανέμενε να αναλάβει δράση νωρίτερα αλλά «δυστυχώς μας πρόλαβαν ο τζόγος και τα φρουτάκια που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους όπως και τα πολυκαταστήματα», σημείωσε η κ. Κωνσταντίνου. Συνέχισε διερωτώμενη «πώς γίνεται να γίνει διασπορά από τα πεζοδρόμια και τις πλατείες και όχι από τα φρουτάκια και τα πολυκαταστήματα» ενώ κατέληξε στο ότι «θα έπρεπε συντονισμένο άνοιγμα σε όλες τις επιχειρήσεις, με τη λήψη αναγκαίων μέτρων».

Για τη Χαλκιδική

Η κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στη Χαλκιδική ενόψει του καλοκαιριού και τόνισε ότι «θα έπρεπε να έχουν δημοπρατηθεί τα κομμάτια γης του αιγιαλού και να έχουν ήδη στηθεί οι επιχειρήσεις». Όπως είπε, αν καθυστερήσουν κι άλλο οι δημοπρασίες, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να στηθούν. «Αυτό σημαίνει ότι τα σημεία που βρέχονται από θάλασσα και που θα μπορούσαν να δώσουν ζωή, θα “εξαφανιστούν”» σημείωσε.