Skip to main content

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Εμβολιάστηκαν κυβερνητικά στελέχη που δεν ήταν στη λίστα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ακυρώσεις εμβολιασμών σε υγειονομικούς καθώς προηγήθηκαν κυβερνητικά στελέχη «που δεν ήταν στη λίστα».

Ακυρώσεις εμβολιασμών σε υγειονομικούς του νοσοκομείου Σωτηρία κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open, καθώς όπως είπε, προηγήθηκαν κυβερνητικά στελέχη, μερικοί από τους οποίους δεν ήταν καν στη λίστα.

«Στο Σωτηρία εχθές υπήρχαν ραντεβού για υγειονομικούς, οι οποίοι εργάζονται στις μονάδες κορωνοϊού και σε ΜΕΘ κορωνοϊού. Ήρθαν εμβόλιμα 17 κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΥΠ χωρίς ραντεβού. Ήρθαν στο νοσοκομείο, προηγήθηκαν και ακυρώθηκαν τα ραντεβού συναδέλφων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα πως οι περισσότεροι από τους 17 ήταν εκτός λίστας, αναφερόμενος σε υπουργούς και γενικούς γραμματείς. «Ο διοικητής θεώρησε καλό να μην αρνηθεί να κάνουν τον εμβολιασμό και αρκετοί μου συνάδελφοι, αφού ακυρώθηκαν τα ραντεβού, γύρισαν στο σπίτι τους. Τους είπε ότι δεν μπορεί να αρνηθεί σε υπουργούς, γενικούς γραμματείς, κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και "εσείς θα έρθετε άλλη ημέρα να εμβολιαστείτε"» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι εθνική υπόθεση, δεν θα πρέπει να μετατρέπεται σε καμία περίπτωση σε κυβερνητική προπαγάνδα» σχολίασε ο κ. Γιαννάκος επισημαίνοντας πως «ο υγειονομικός και μία ημέρα γρηγορότερα να πετύχει την ανοσία είναι κέρδος».

«Χθες συζητήσαμε ότι ζήτησα προσωπικά, για να στείλω και ένα μήνυμα στους υγειονομικούς που είναι διστακτικοί, να εμβολιαστώ στο Αττικό νοσοκομείο και να μην περιμένω το δικό μου νοσοκομείο που δεν άνοιξε το εμβολιαστικό κέντρο και το υπουργείο Υγείας είπε στον διοικητή ότι ο Γιαννάκος πρέπει να περιμένει τη σειρά του. Αυτό όμως δεν ισχύει για πλήθος παραγόντων, οι οποίοι επισκέπτονται όχι μόνο το Σωτηρία, όλα τα νοσοκομεία που είναι εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιάζονται, βγάζουν φωτογραφία με τη σύριγγα στο μπράτσο και αυτοδιαφημίζονται. Δεν κινδυνεύουν τα κυβερνητικά στελέχη περισσότερο» τόνισε.