Skip to main content

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ψεκασμένες απόψεις αρνητών για τα εμβόλια - Θα κινηθούμε νομικά

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει απαίσιες τις απόψεις για τα εμβόλια και τον φυσιολογικό ορό, ενώ καλεί το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί.

Την αγανάκτησή του για τις απαίσιες, όπως τις χαρακτηρίζει, απόψεις που διακινούνται σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας πως θα κινηθεί νομική διαδικασία καθώς «θίγουν την τιμή και την υπόληψή μας».

«Οι ψεκασμένες απόψεις που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θίγουν τη τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μας που εμβολίασαν τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, θίγουν επίσης και όσους συναδέλφους εμβολιάστηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: «Ξαφνικά από ήρωες γίναμε απατεώνες. Αντί για εμβόλια κάνουμε φυσιολογικό ορό. Ντροπή να διακινούνται τέτοιες απαίσιες απόψεις. Στη πραγματικότητα βλέπουν οι αρνητές των εμβολίων να χάνουν έδαφος και άρχισαν τον πόλεμο λάσπης. Θα κινηθούμε νομικά. Τέτοιες απόψεις θίγουν την επαγγελματική ευσυνειδησία μας».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει δε πως «χθες μαζί με τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες εμβολιάστηκαν 60 συνάδελφοι στο Σωτηρία, 50 στο Αττικό και 45 στον Ευαγγελισμό. Όλοι χαίρουν άκρας υγείας.  Προς θλίψη των αρνητών».

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη να πειστούν όλοι οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν και ζητά να ανοίξει νέα προθεσμία δήλωσης συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό. «Μόνο το 40% δήλωσε συμμετοχή και η προθεσμία έκλεισε. Να ανοίξει νέα προθεσμία» τονίζει.

«Χάσαμε 17 συναδέλφους από κορωνοϊό εκ των οποίων οι 16 στους δύο τελευταίους μήνες. 13  συνάδελφοι βρίσκονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι. 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν το εμβόλιο μέχρι τώρα και δεν έπαθε κανείς τίποτα. Ως εκ τούτου μονόδρομος ο εμβολιασμός μας» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.