Skip to main content

Πρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών: Εφικτή η λύση in situ στη Βενιζέλου

Υπάρχουν σκέψεις να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνέλευση ώστε να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση του τμήματος για το ζήτημα του σταθμού Βενιζέλου.

Η τεχνική λύση που προτάθηκε από την Αττικό Μετρό για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου με κατά χώρα (in situ) ανάδειξη των αρχαιοτήτων είναι εφικτή, τόνισε κατηγορηματικά μιλώντας στη voria.gr ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Παναγιώτης Πρίνος.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρίνος, υπάρχουν πολλές τεχνικές λύσεις αλλά η συγκεκριμένη λύση επιλέχθηκε γιατί προέκρινε η αρχαιολογική υπηρεσία την ανάδειξη των αρχαίων. Μάλιστα ο καθηγητής τόνισε πως στην ομάδα που συνέταξε τη λύση αυτή συμμετείχαν καθηγητές του πανεπιστημίου ενώ ο ίδιος, ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, αποτελεί μέλος του τμήματος. Αναφορικά με τη μη αποδοχή της προτεινόμενης λύσης από τον ανάδοχο, σημείωσε πως η επιστροφή της μελέτης με παρατηρήσεις είναι κάτι που συμβαίνει και έχει ως στόχο τη βελτίωση του σχεδίου χωρίς ωστόσο να σημαίνει πως αυτό δεν είναι εφικτό.

Ο πρόεδρος του τμήματος τόνισε πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και το τμήμα υποστηρίζει να ακολουθηθεί η τεχνική λύση που έχει επιλεγεί και επιτρέπει την κατά χώρα ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν σκέψεις να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνέλευση ώστε να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση του τμήματος για το ζήτημα αυτό που ταλανίζει ξανά την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα: Στα δύο η Θεσσαλονίκη: Κόντρες και απειλές για τα αρχαία του Μετρό