Skip to main content

Πρόεδρος Σοχού: Δεν ήταν καλεσμένοι οι Τούρκοι που ύψωσαν τα λάβαρα

«Δεν ήταν καλεσμένοι, δεν τους επιτρέψαμε να σηκώσουν τα λάβαρα, τα υπέστειλαν για να εισέλθουν στο χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σοχού.

Βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας των κατοίκων του Σοχού χαρακτήρισε ο πρόεδρος της κοινότητας Αθανάσιος Λέτσιος τα όσα έκαναν την περασμένη Κυριακή τα μέλη της μουσικής μπάντας του δήμου Αντιγιαμάν της Τουρκίας (δείτε εδώ).

Τα μέλη του συλλόγου από τη γειτονική χώρα, όπως φάνηκε και σε video που είδαν το φως της δημοσιότητας, εμφανίστηκαν ως Οθωμανοί στρατιώτες κρατώντας σπαθιά και λάβαρα, ενώ τραγούδησαν και εμβατήριο με έντονα εθνικιστικά στοιχεία, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Προσέβαλε βάναυσα την αξιοπρέπεια και την περιοχή μας, που είναι ποτισμένη με αίμα αγωνιστών της ελευθερίας. Επιφυλασσόμαστε για ευθύνες, δεν ήταν καλεσμένοι, δεν τους επιτρέψαμε να σηκώσουν τα λάβαρα, τα υπέστειλαν για να εισέλθουν στο χώρο. Μου προτάθηκε ως καρναβαλικό δρώμενο, που είχε συμμετοχή και σε άλλο δήμο της Θεσσαλονίκης, δεν γνώριζα. Πώς ήρθαν στο Σοχό;», είπε ο κοινοτάρχης μλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus.