Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΑΙΤΙΟ ΓΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υπαίτιο για την κατάσταση στον Κορυδαλλό, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Eυθύνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού επιρρίπτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος.

«Το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υπαίτιο για την κατάσταση στον Κορυδαλλό» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα με αφορμή το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας Αλβανού κρατουμένου.

«Είναι εικόνες ντροπής, εικόνες φυλακής που ταιριάζει σε χώρες όπως η Βενεζουέλα ή η Βραζιλία και όχι σε μια ευρωπαϊκή φυλακή» σχολιάζει δηκτικά, χαρακτηρίζοντας τις φυλακές Κορυδαλλού «μητρόπολη των φυλακών καθώς τα προβλήματα που έχει διαχέονται στις φυλακές της χώρας».

«Εχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους συναδέλφους του που φαίνονται στο βίντεο να μην κάνουν τίποτα ενώ βλέπουν κρατούμενους να μαχαιρώνουν τον Αλβανό Αλμπερτ Μπάκο, υποστηρίζει πως «γεννά ερωτήματα η εικόνα τους στο βίντεο, αλλά αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι δεν λείπουν οι υπάλληλοι αλλά ότι λείπει το κράτος» για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι «οι δύο συνάδελφοι έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια».

Οπως τονίζει «και 3 και 4 σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βάλει σε κάθε πτέρυγα να μην νομίζει η κυβέρνηση ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ