Skip to main content

Πρόεδρος στον «Εξάντα» ο επικεφαλής του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης

Το Ινστιτούτο «Εξάντας» έχει ως αντικείμενο την παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε ειδικότητες που υποστηρίζουν τη λειτουργία και διαχείριση λιμένων

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης είναι ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Η γενική συνέλευση του Ινστιτούτου έγινε χθες στα γραφεία της ΟΛΠ ΑΕ στον Πειραιά με μοναδικό θέμα την την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια τη Συγκρότησή του σε Σώμα.

Βάσει των διαδικασιών, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος Δ.Σ: Σωτήριος Θεοφάνης, Πρόεδρος Δ.Σ. & Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.Θ. Α.Ε.

Αντιπρόεδρος:  Άγγελος Καρακώστας, Αν. Δ/ντος Συμβούλου Ο.Λ.Π. ΑΕ

Μέλη:

Κων/νος Χατζηκωνσταντίνου, Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.Α. ΑΕ

Ρεγγίνα Δηλαβέρη, Πρόεδρος Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ

Άννα Θυσιάδου, Δ/νουσα Σύμβουλος Ο.Λ.Κ. ΑΕ

Γεώργιος Καστελλάνος, Εκτελεστικός Διευθυντής Ε.ΛΙΜ.Ε.

Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Ο.Μ.Υ.Λ.Ε.

Το Ινστιτούτο

Το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ το οποίο σχεδιάστηκε το 1999 και ολοκλήρωσε την ίδρυσή του τον Απρίλιο του 2012, έχει ως αντικείμενο την παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης, κυρίως σε ειδικότητες που υποστηρίζουν τη λειτουργία και διαχείριση λιμένων, αλλά και γενικότερα σε ειδικότητες άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τη λιμενική βιομηχανία και τη ναυτιλία.

Η νομική της μορφή είναι αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη μετοχική της σύνθεση μετέχουν: η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» (Ε.ΛΙ.Μ.Ε.), με ποσοστό 95% και το Σωματείο με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» (Ο.Μ.Υ.Λ.Ε.), με ποσοστό 5%.

Γενικός στόχος του Ινστιτούτου αποτελεί η ανάδειξή του σε εστιακό παράγοντα διαμόρφωσης πολιτικής αρχικής και συνεχιζόμενης κατάρτισης.

Είναι εν δυνάμει Δικαιούχος συγχρηματοδοτούμενων έργων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και από προγράμματα ανοιχτού ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας εξασφαλίσει διαχειριστική επάρκεια κατηγορίας Γ, η οποία αναφέρεται στην εκτέλεση έργων χωρίς τεχνικό αντικείμενο με ίδια μέσα, όπως έργα εκπαίδευσης, κατάρτισης, που δεν σχετίζονται με την υλοποίηση τεχνικών έργων.