Skip to main content

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την απαιτούμενη πλειοψηφία από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή έλαβε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποτελώντας έτσι την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στην Ελλάδα.

Σε ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Σακελλαροπούλου έλαβε 261 ψήφους «υπέρ», ενώ 33 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάννης Αμανατίδης, Νίκος Συρμαλένιος και Τρύφων Αλεξιάδης, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου με επιστολή τους. Απούσα ήταν και η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κωνσταντίνα Αδάμου, η οποία δεν διευκρίνισε την πρόθεση της ψήφου της στην επιστολή της.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να ορκιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 13 Μαρτίου 2020.

«Η υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου υπερέβη κατά πολύ την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 του σώματος» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, λήγοντας εν συνεχεία τη συνεδρίαση.