Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη στήριξή της στις γυναίκες στο Αφγανιστάν, που βρίσκονται στο στόχαστρο των Ταλιμπάν.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε σήμερα μέσω ανάρτησής της στο facebook μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης προς τις γυναίκες του Αφγανιστάν, οι οποίες βλέπουν τα δικαιώματά τους και την ελευθερία τους να εξαφανίζονται.

Η κα Σακελλαροπούλου, τόνισε πως είναι ανάγκη να μην αγνοηθούν οι φωνές αυτών των γυναικών που ζητούν στήριξη και ελπίδα, ένα χέρι σωτηρίας, στο στόχαστρο των Ταλιμπάν.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Αυτές τις μέρες που ο τρόμος κυριαρχεί στο Αφγανιστάν, ο νους και η καρδιά μας βρίσκεται κοντά στις γυναίκες της χώρας, αυτές που είναι στο στόχαστρο των Ταλιμπάν μόνο και μόνο επειδή θέλησαν να εκμεταλλευτούν την εύθραυστη ελευθερία τους, να σπουδάσουν, να εργαστούν, να πετάξουν τη μπούρκα. Τις γυναίκες που υφίστανται τη βία και το μίσος των φανατικών ισλαμιστών ενάντια στην ίδια τη ζωή, ενάντια σε ό,τι κάνει τη ζωή άξια να βιωθεί: την αρμονική συνύπαρξη ανδρών και γυναικών, τη μόρφωση και την εργασία, την επικοινωνία και την τέχνη. Οι απελπισμένες φωνές αυτών των γυναικών ζητούν στήριξη και ελπίδα, ένα χέρι σωτηρίας που θα απομακρύνει τις ίδιες και τα παιδιά τους από τον ζόφο, από το σκοτάδι που θα τις μεταμορφώσει σε σκιές, αν δεν τις αφανίσει ολοκληρωτικά. Φωνές που ηχούν σήμερα στα αυτιά μας σαν τύψη και είναι χρέος μας να μην τις αγνοήσουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ