Skip to main content

Πρόεδρος της ΕΕΣΣ: Πώς επηρέασε η πανδημία το μυοσκελετικό, τι ασκήσεις να κάνουμε

Σημαντικά «χτυπήματα» στο μυοσκελετικό μας σύστημα επέφερε, εκτός των άλλων η πανδημία του κορωνοϊού - Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν

Σημαντικά «χτυπήματα» στο μυοσκελετικό μας σύστημα επέφερε, εκτός των άλλων η πανδημία, αφού μπέρδεψε τις καθημερινές μας συνήθειες σε σχέση με την άσκηση, λέει στο e-farmako o Βασίλης Λυκομήτρος, Χειρουργός Ορθοπεδικός – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ).

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πολλοί από αυτούς που συνήθιζαν να αθλούνται συστηματικά και να έχουν μια πιο δραστήρια ζωή, λόγω πανδημίας, κλείστηκαν μέσα στο σπίτι. Έκλεισαν τα γυμναστήρια, ο ιός αποσυντόνισε τις καθημερινές τους συνήθειες και δραστηριότητες. Από την άλλη, κάποιοι που δούλευαν εντατικά βρέθηκαν με λίγο ελεύθερο χρόνο και τον αφιέρωσαν στο περπάτημα που επιτρεπόταν στις δύσκολες περιόδους». «Αυτά τα δύο, δηλ. κάποιος που είναι πολύ δραστήριος και ξαφνικά κάθεται σε έναν καναπέ και κάποιος που δεν είναι καθόλου και ξαφνικά αρχίζει και κινείται, είχαν διάφορες συνέπειες στο μυοσκελετικό», συμπληρώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.