Skip to main content

Πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ ο αντιπρόεδρος του 15μελούς του Τσίπρα!

Ο Στ.Καραγκούνης, φίλος του πρωθυπουργού και αντιπρόεδρος στο 15μελές στο οποίο ήταν πρόεδρος ο Αλ.Τσίπρας αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ

Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) τοποθετήθηκε ο Σταύρος Καραγκούνης, φίλος του πρωθυπουργού, και αντιπρόεδρος του 15μελούς στο οποίο πρόεδρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στα χρόνια 1990 – 1992.

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για μια σχέση ετών καθώς οι κ. κ. Καραγκούνης και Τσίπρας είναι φίλοι από την Α Γυμνασίου από το Β Πειραματικού Σχολείου ενώ μετά μεταπήδησαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων.

Στα χρόνια της τότε περιόδου οι δύο τους ήταν το δίδυμο που ξεσήκωσε τις καταλήψεις κατά του τότε νόμου Κοντογιαννόπουλου το 1990, παρά το ότι όπως αναφέρουν στο protothema.gr συμμαθητές της τότε εποχής, ο κ. Καραγκούνης ήταν μέλος των σκληροπυρηνικών μαθητικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η σχέση των δύο συνεχίστηκε όμως και μετά καθώς ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε μέχρι και σε οικογενειακές τελετές του Σταύρου Καραγκούνη. Ο τελευταίος σπούδασε στη δεκαετία του ’90 φιλολογία (γερμανική και ισπανική) στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης κι αργότερα έγινε μεταφραστής του έργου του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Ο στενός προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού εντάχθηκε στον Συνασπισμό πολύ πριν τα Μνημόνια και συγκεκριμένα, το 2006 και διετέλεσε μέλος της γραμματείας του τμήματος διεθνών σχέσεων, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αττικής. 

Ο Σταύρος Καραγκούνης διορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ μετά από προκήρυξη διαγωνισμού που έγινε από το υπουργείο Παιδείας, κι ενώ τη θέση διεκδικούσαν γνωστοί τεχνοκράτες της Παιδείας.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης άλλαξε τη θεσμική ιδιότητα της Τριμελούς Επιτροπής που επέλεξε τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Με τη νέα απόφαση που υπέγραψε ο κ. Φίλης η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων έγινε από τριμελή επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε  από:

1) το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας,  ́Ερευνας και Θρησκευμάτων Γιάννη Παντή , ως Πρόεδρο,
2) το Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  Παυσανία Παπαγεωργίου, και
3) τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Β. Δαγδιλελη