Skip to main content

Προειδοποίηση για τοποθέτηση βομβών στη Βαλένθια

Άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι ομιλεί για λογαριασμό της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ τηλεφώνησε στη βασκική εφημερίδα Gara και προειδοποίησε για τοποθέτηση βομβών στην περιοχή της Βαλένθια.
Άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι ομιλεί για λογαριασμό της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ τηλεφώνησε στη βασκική εφημερίδα Gara και προειδοποίησε για τοποθέτηση βομβών στην περιοχή της Βαλένθια, δήλωσε προς το Ρόιτερ εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Βαλένθια (ανατολικά), όπου η βόμβα ή οι βόμβες, όπως αναφέρθηκε, έχουν τοποθετηθεί.

Νωρίτερα, η ισπανική πολιτοφυλακή ανακοίνωσε ότι δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βομβών σε αυτοκινητοδρόμους της περιοχής της Βαλένθια. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες ότι η ΕΤΑ ανέλαβε την ευθύνη της τοποθέτησης των βομβών.

Η εφημερίδα El Publico στον ιστότοπό της έγραψε ότι τέσσερις βόμβες έχουν τοποθετηθεί από την ΕΤΑ σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές. Αρχικά υποστήριξε ότι η μία εξερράγη, αλλά στη συνέχεια απέσυρε την πληροφορία αυτή.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ΕΤΑ έχει σημαντικά εξασθενήσει ύστερα από τις εκατοντάδες συλλήψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.