Skip to main content

Προεκλογική περίοδος... στις λαϊκές αγορές και στα social media

Στα social media και στις λαϊκές αγορές διεξάγουν την καμπάνια τους οι υποψήφιοι, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου.

-Στα social media διεξάγουν κυρίως την καμπάνια τους οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, στην προσπάθειά τους να τους μάθει ο κόσμος. Τα αιτήματα φιλίας που πιθανώς λαμβάνετε το τελευταίο διάστημα πιθανώς και μαζικά προέρχονται κυρίως από ανθρώπους που θέλουν να αναμιχθούν στα κοινά. Αν το καλοσκεφτεί κάποιος είναι η πιο βατή μέθοδος για να προσεγγίσει κάποιος ένα κοινό. Ίσως όχι και η καλύτερη, καθώς είναι γνωστό ότι την προσωπική επαφή δεν την αντικαθιστά τίποτα, αλλά μέσα σε δυο μήνες να συνομιλήσεις με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους είναι αδύνατο. Όπως αδύνατο είναι να κάνει ένας υποψήφιος άλλου είδους προεκλογική εκστρατεία, λόγω εκλογικού νόμου. Εκτός αν όσοι έβαλαν πλαφόν 2.000 ευρώ για έξοδα προεκλογικής εκστρατείας είχαν κατά νου μια άλλη αγορά κι όχι την ελληνική. Αυτά τα χρήματα δε φτάνουν ούτε για τις κάρτες ενός υποψήφιου. Κυριολεκτικά.

-Ένας φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας έγινε στα Νέα Βρασνά χτες, με πολλά μηνύματα ανθρωπιάς. Αστυνομικοί του τμήματος Βόλβης και βετεράνοι ποδοσφαιριστές της περιοχής αγωνίστηκαν για να βοηθήσουν τον Αυγερινό, τον 12χρονο, που νοσηλεύεται στο Μάντσεστερ. Ο Αυγερινός είναι εκ γενετής νεφροπαθής και βρίσκεται στο νοσοκομείο της Αγγλίας για την ειδική αντιμετώπιση που χρειάζεται η ασθένειά του. Ο παππούς του παιδιού παρέλαβε τα χρήματα από τον αγώνα, αλλά και όσα συγκέντρωσαν σύλλογοι και φορείς, μαζί με τις ευχές όλων το παιδί να βγει νικητής από τη μεγάλη μάχη που δίνει. Ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού, Βασίλης Ανατολίτης, τόνισε ότι «ο αγώνας αυτός είναι η ύψιστη απόδειξη ότι μαζί ως κοινωνία μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Τα παιδιά είναι το μέλλον και οφείλουμε να τα στηρίζουμε προκειμένου το χαμόγελό τους να φωτίζει τον κόσμο».



-Έντονη κινητικότητα του Πάρη Τσογκαρλίδη το τελευταίο διάστημα, καθώς δίνει γι' ακόμη μια φορά τη μάχη για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Μετά τη μεγάλη εκδήλωση για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσογκαρλίδης την άλλη Δευτέρα το βράδυ (15/04, 19.00') πραγματοποιεί στο ξενοδοχείο «Αστέρια», στο Πανόραμα, την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση. Στο μεταξύ, πολύ συχνές είναι οι εμφανίσεις του στον Τύπο, είτε τηλεοπτικά, είτε με αρθρογραφία. Αποτελεί εξάλλου δυνατό χαρτί για τον κ. Καϊτεζίδη.

-Αν σας πλησιάσει κάποιος άγνωστος στη λαϊκή αγορά μην τον αποπάρετε. Υποψήφιος θα είναι και θα θέλει να σας δώσει την κάρτα του. Σε όποια λαϊκή και να είστε. Ακόμη και στου Ζαγκλιβερίου, όπου το ένα τέταρτο των καταναλωτών αυτή την εβδομάδα ήταν υποψήφιοι... Πάνω από δέκα πέρασαν από τη λαϊκή, όπου δεν παραβρίσκονταν πάνω από 40 άτομα. Το κυνήγι της ψήφου είναι σκληρό σπορ... Για όλους.