Skip to main content

Προετοιμάζεται για τις χιονοπτώσεις η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια προχώρησε στη μίσθωση των μηχανημάτων αποχιονισμού και στην απασχόληση του απαιτούμενου προσωπικού, που θα καλύψει τις ανάγκες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη χειμερινή περίοδο σε επίπεδο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας.

Ήδη η Περιφέρεια προχώρησε στη μίσθωση των μηχανημάτων αποχιονισμού και στην απασχόληση του απαιτούμενου προσωπικού, που θα καλύψει τις ανάγκες του χειμώνα.

Ως το τέλος του έτους μάλιστα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών (ένας ανά νομό) για τη μίσθωση των οχημάτων, του εξοπλισμού και των οδηγών για τον αποχιονισμό.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών, Κώστας Παπαγεωργίου, τόνισε ότι ήδη προκηρύχθηκαν οι σχετικοί διαγωνισμοί, που θα είναι μάλιστα τριετείς (κατά τα πρότυπα του διαγωνισμού για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών), ώστε να περιοριστούν οι γραφειοκρατικές ετήσιες διαδικασίες, να γίνει ακόμη καλύτερος προγραμματισμός και εγκαίρως να είναι όλος ο μηχανισμός σε ετοιμότητα.

Οι διαγωνισμοί για τα έτη 2020, 2021 και 2022 σταδιακά ολοκληρώνονται και η Περιφέρεια θα έχει τις επόμενες χειμερινές περιόδους απόλυτη ετοιμότητα. Η Οικονομική Επιτροπή εξάλλου ενέκρινε ήδη τους διαγωνισμούς για Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς και Σέρρες.