Skip to main content

Προφυλακιστέος ο 58χρονος - Πλήρωνα τις σπουδές της κόρης μου (video)

Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της ομηρίας στο Ωραιόκαστρο υποστήριξε ότι τα δύο αδέλφια ήταν ευκολόπιστα και πήγαν με τη θέλησή τους μαζί του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον εισαγγελέα, με σύμφωνη γνώμη του 1ου Τακτικού Ανακριτή ο 58χρονος που φέρεται ότι κρατούσε επί οκτώ μήνες φυλακισμένα τα δύο ξαδέρφια του στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο, προκειμένου να τους αποσπά χρήματα, που συνολικά εκτιμάται ότι αγγίζουν τις 81.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο ίδιος υποστήριξε ότι χρειαζόταν τα χρήματα για τις σπουδές της 23χρονης κόρης του. Αρνήθηκε τις κατηγορίες της αρπαγής και της εκβίασης και υποστήριξε ότι τα δύο ξαδέλφια (47 ετών ο άνδρας και 48 η γυναίκα), ήταν ευκολόπιστα και πήγαν με τη θέλησή τους μαζί του στο Ωραιόκαστρο, από το σπίτι όπου διέμεναν στις Σέρρες. Παραδέχτηκε ωστόσο την απειλή βίας και την απάτη. Ακόμη, ανέφερε ότι τους είχε δεμένους μόνο τον πρώτο καιρό και όχι για όλο το διάστημα των οκτώ μηνών και ότι μπορούσαν να διαφύγουν.

Εκτός από τον 58χρονο, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για δύο ακόμη άτομα, έναν άντρα και μία γυναίκα καθώς και διεθνές ένταλμα σύλληψης για την κόρη του.

Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές και ότι προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα που φέρεται ότι είχε αποσπάσει από τα ξαδέρφια του. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας είχε δηλώσει συντετριμμένος και μετανιωμένος για τις πράξεις του.

«Απ'την πρώτη στιγμή ο πελάτης μου έχει δηλώσει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών θα βρει τρόπο να πράξει τα μέγιστα ώστε να αποδοθούν τα χρήματα στα θύματα. Από τη δικογραφία δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της αρπαγής. Αντίθετα, προκύπτει ότι οι απαχθέντες είχαν πλήρη ελευθερία κινήσεων. Ήταν δεμένοι μόνο στο πρώτο στάδιο, αλλά από εκεί και πέρα όχι. Μάλιστα, ο ένας επισκέπτονταν μόνος του κάποια τραπεζικό καταστήματα. Ο πελάτης μου είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και έχει διαπράξει την παράνομη κατακράτηση, απειλή βίας και απάτη από κοινού για να κερδίσει κάποια χρήματα», δήλωσε ο δικηγόρος του άνδρα, Ευθύμης Μπάρμπας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άνδρας πήρε τα δύο του ξαδέρφια, που φέρονται να έχουν νοητικά προβλήματα, από το σπίτι τους στις Σέρρες και υπό απειλές τους ανάγκαζε να μεταβαίνουν μαζί του στην τράπεζα και να του δίνουν χρήματα που είχαν σε λογαριασμούς τους. Μια μέρα που εκείνος έλειπε βρήκαν ευκαιρία να καλέσουν την άμεση δράση.

Σε βάρος του 58χρονου είχε σχηματιστεί δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.