Skip to main content

Προφυλακιστέος παράγοντας της κολύμβησης για κακοποίηση ανήλικων αθλητριών

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία των δύο αθλητριών, ηλικίας 17 ετών - Τι κατέθεσαν στην αστυνομία, το προφίλ του κατηγορούμενου.

Ως ιδρυτικό μέλος κολυμβητικού ομίλου της δυτικής Αττικής περιγράφεται ο 74χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων κοριτσιών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία των δύο αθλητριών, ηλικίας 17 ετών. Οπως κατέθεσαν στην αστυνομία, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο 74χρονος της κακοποίησε σεξουαλικά όταν εκείνες ήταν 10 ετών και για διάστημα δύο ετών. Ο φερόμενος ως δράστης είχε κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών τους και πολλές φορές έπαιρνε ο ίδιος τις δύο ανήλικες από το σπίτι τους για να τις πάει στο κολυμβητήριο για προπόνηση. Προηγουμένως, τις οδηγούσε στο σπίτι του, όπου τις κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ τους έδειχνε και ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Τους έλεγε να μη μιλήσουν σε κανέναν.

Οι δύο ανήλικες φοβούνταν να αποκαλύψουν τι συνέβαινε και όπως δήλωσαν στους αστυνομικούς, βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν στην αστυνομία μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. Διερευνάται εάν ο συλληφθείς είχε εμπλοκή και σε άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, καθώς ο 74χρονος για περισσότερα από 10 χρόνια ήταν μέλος κολυμβητικού ομίλου της δυτικής Αττικής και ερχόταν καθημερινά σε επαφή με παιδιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν από τους πιο δραστήριους παράγοντες του ομίλου και ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση του κολυμβητηρίου.

Η σύλληψη του 74χρονου έγινε πριν από μία εβδομάδα στο σπίτι, δυνάμει εντάλματος που εξέδωσαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές στις οποίες διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης. Ο κατηγορούμενος έχει ήδη απολογηθεί και κριθεί προφυλακιστέος.

Πηγή: Καθημερινή