Skip to main content

Προφυλακίστηκε o ένας οπαδός για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου

Οι αστυνομικές Αρχές ταυτοποίησαν τη συμμετοχή των κατηγορούμενων στη χαρακτηριζόμενη ως επίθεση εναντίον του 28χρονου θύματος και συμπατριωτών του.

Μετά από μαραθώνιες απολογίες και σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 24χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μετά από οπαδικό επεισόδιο χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 26χρονος επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε ασκήσει ποινική δίωξη -κατά περίπτωση- για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα. Οι διωκόμενες σε βαθμό κακουργήματος πράξεις αφορούν την θανατηφόρα σωματική βλάβη για τον 24χρονο και τη συνέργεια σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη για τον 26χρονο, ενώ ανάμεσα στις πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις είναι η συμπλοκή, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η διατάραξη κοινής ειρήνης, παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και όπλων κ.ά.

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν τη συμμετοχή τους στη χαρακτηριζόμενη ως επίθεση εναντίον του 28χρονου θύματος και συμπατριωτών του, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό εγκαταστάσεων κοντά στο σημείο του δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος είναι γόνος αστυνομικών, ενώ η μητέρα του υπηρετούσε στο παρελθόν στο Τμήμα καταπολέμησης αθλητικής βίας.