Skip to main content

Προφυλακίστηκε ο Λίτινας για την εξαπάτηση επενδυτών

Προφυλακιστέος ο ένας εκ των δύο φερομένων ως εγκεφάλων της απάτης μαμούθ, ύψους 500.000.000 δολλαρίων, σε βάρος επενδυτών.

Στην 10η τακτική ανακρίτρια απολογήθηκε ο Γιάννης Λίτινας για το σκάνδαλο με την εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επενδυτές.

«Είμαι το μεγαλύτερο θύμα του Δασκαλέα. Εχασα και εγώ ο ίδιος πολλά χρήματα. Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε χάρη στις ενέργειες μου από το Μάιο του 2015 ως σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδεικτικού υλικού έχει προσκομιστεί στις αρχές από εμένα. Έχω κινηθεί ενώπιον δικαστικών και αστυνομικών αρχών σε πέντε διαφορετικές χώρες. Αγγλικά και Ουκρανικά δικαστήρια με έχουν δικαιώσει και έχουν μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δασκαλέα και της εταιρίας του» είπε χαρακτηριστικά ο Λίτινας.

Αυτή ήταν η θέση του ενός εκ των δύο φερομένων ως εγκεφάλων της απάτης μαμούθ, ύψους 500.000.000 δολλαρίων ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία ωστόσο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους, αποφασίζοντας μαζί με τον εισαγγελέα της προφυλάκισή του. Ο άλλος πρωταγωνιστής Γιώργος Δασκαλέας μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους θα απολογηθούν την Κυριακή.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Γιώργος Λίτινας είπε οτι στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι τα στοιχεία υπέρ του είναι συντριπιτικά και πως τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά του πρόσωπα έχουν χάσει 7 εκατομμύρια δολάρια. «Για τους συγκατηγορούμενούς του δε είπε ότι »Όλοι αυτοί είναι μια συμμορία. Ο Δασκαλέας έφαγε όλα τα λεφτά. Μόνο στους μπράβους του έδινε 700.000 ευρώ το χρόνο. Υπάρχουν στοιχεία οτι ο Δασκαλέας και οι συνεργάτες του σχεδιάζαν ακόμα και τη δολοφονία μου».