Skip to main content

Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 9η Νοεμβρίου 2009 μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις τουρισμού, μεταποίησης, υπηρεσιών και εμπορίου να υποβάλλουν στις Τράπεζες, τα επενδυτικά τους σχέδια.
Εως τις 9  Νοεμβρίου 2009 μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις τουρισμού, μεταποίησης, υπηρεσιών και εμπορίου να υποβάλλουν στις Τράπεζες, τα επενδυτικά τους σχέδια στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού ‐ Εμπορίου‐ Υπηρεσιών στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007‐2013».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα, λειτουργούν με νομική μορφή ατομικής επιχείρησης, Ομόρρυθμης Εταιρίας, Ετερόρρυθμης Εταιρίας, Ανώνυμης Εταιρίας και Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης. Επιπλέον θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο πλήρεις δωδεκάμηνα διαχειριστικές χρήσεις, να τηρούν βιβλία Β και Γ κατηγορίας (με εξαίρεση τις επιχειρήσεις τουρισμού), να απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα, καθώς και να μην   
Εκκρεμεί εις βάρος τους, κατά το 2008, διαδικασία ανάκτησης παλαιάς κρατικής ενίσχυσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει περιορισμός ως προς το ύψος του μέσου κύκλου εργασιών της τριετίας της επιχείρησης ανάλογα με τον τομέα δραστηριοποίησης της. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί και οι θυγατρικές τους, όπως επίσης και εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν
ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού με ποσοστό πάνω από 25%.

Η χρηματοδότηση κυμαίνεται από 55% έως και 65% ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός εξαρτάται από τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση.

Για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις ο προϋπολογισμός πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 50.000 ‐ 300.000 ευρώ, για τις επιχειρήσεις του τουρισμού μεταξύ 30.000‐250.000 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις του εμπορίου και υπηρεσιών μεταξύ 20.000 ‐200.000 ευρώ.

Στις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δημιουργία και η αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων, η εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, η εισαγωγή Τεχνολογιών Πληροφορικής κ Επικοινωνίας, η ανάπτυξη καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία, η προστασία περιβάλλοντος κ.α.


Πληροφορίες από την εταιρία
 Business Architects Consultancy ΑΕ
Νίκης 33, Τ.Κ. 10557
Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 222 268