Skip to main content

Πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας από Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ

Κατά τη σημερινή του ομιλία στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει τις κινήσεις που θα κάνει στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσιάζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ θα περιγράψει και τις κινήσεις που θα κάνει στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, στην ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στις 20.00, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Επισκέφθηκε, επίσης, την Πρώτη Σερρών και τίμησε την παρακαταθήκη του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ενώ μετέπειτα συμμετείχε σε σύσκεψη με πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της πόλης, όπου τέθηκε το θέμα υποχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων.

Αυτή την ώρα ο κ. Μείμαράκης συναντάται με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Αύριο, στις 11.30 το πρωί, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και θα κάνει περιοδεία στις εγκαταστάσεις της 80ής Διεθνούς Εκθεσης.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μεϊμαράς ανέπτυξε τις προτεραιότητες που θέτει η Νέα Δημοκρατία επί των δημοσιονομικών, εφόσον βρεθεί στη διακυβέρνηση της χώρας μετά την εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου.

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να έχουμε μια πορεία που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, για να γίνει το μνημόνιο πιο ήπιο», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η ΝΔ, συνέχισε ο πρόεδρος του κόμματος, θα δώσει έμφαση στα δημοσιονομικά και έναν πειθαρχημένο προϋπολογισμό, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο-Ιανουάριο θα επικεντρωθεί στις μεγάλες επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας και στα μεγάλα έργα.

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η απορρόφηση μέχρι το Μάρτιο όλων των πόρων του ΕΣΠΑ τα οποία «δεν έχουν απορροφηθεί με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης».