Skip to main content

Πρόγραμμα για τα αιολικά πάρκα προωθεί το Υπ. Περιβάλλοντος

Συνάντηση της κ. Μπιρμπίλη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλούταρχο Σακελλάριο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Μιχαήλ Δεκλερή.
Τριετές πρόγραμμα, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα, αναμένεται να υπογράψει την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Περιβάλλοντος.

Εντωμεταξύ η κα Μπιρμπίλη είχε συνάντηση σήμερα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχο Σακελλάριο, ώστε να βρεθούν πόροι για την αστική ανάπλαση πρασίνου, τη  διαχείριση απορριμμάτων και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σακελλάριος δήλωσε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί επενδύσεις σε αυτούς του τομείς, ενώ η κα. Μπιρμπίλη προανήγγειλε Διεθνές Συνέδριο το Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη για την ενέργεια και τις κλιματικές αλλαγές.

Η υπουργός Περιβάλλοντος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Μιχαήλ Δεκλερή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα.

Σε σχετικές δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Δεκλερής ανέφερε: «Θέλω να επαινέσω την υπουργό γιατί είναι πρόσωπο ειλικρινώς αφοσιωμένο στο περιβάλλον και στη βιωσιμότητα και έχει την πρόθεση να κάνει σωστό έργο».