Skip to main content

Πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων στη Λέσβο ξεκινάει η ActionAid

Διάφορες δράσεις υποστήριξης των προσφύγων και των μεταναστών ξεκινάει το ελληνικό γραφείο της ActionAid με την ομάδα άμεσης δράσης IHART.

Το ελληνικό γραφείο της «ActionAid» συνεργάζεται με τη διεθνή ομάδα άμεσης δράσης IHART (International Humanitarian Action and Resilience Team) της «ActionAid International», που έχει μακροχρόνια εμπειρία στην αντιμετώπιση σοβαρών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων, όπως οι σεισμοί στο Νεπάλ και την Αϊτή, ο λιμός στην Ανατολική Αφρική και οι πλημμύρες στο Μπανγκλαντές και το Πακιστάν.

Η υποστήριξη προσφύγων στη Λέσβο θα επικεντρωθεί:

- στη δημιουργία ομάδων πληροφόρησης στα σημεία όπου καταγράφονται οι πρόσφυγες που θα στελεχώνονται από ανθρώπους που μιλούν τη γλώσσα τους (αραβικά, φαρσί, παστούν) παρέχοντας καθοδήγηση και στήριξη, ενώ ταυτόχρονα μια ομάδα θα μετακινείται για να εντοπίζει ανθρώπους που μόλις έφτασαν στο νησί. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί πολύγλωσσο υλικό (αφίσες και φυλλάδια) με χρήσιμες πληροφορίες για τους πρόσφυγες.

- στη στοχευμένη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, δηλαδή εγκύων γυναικών, μικρών παιδιών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ασθενών και τραυματιών με παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

- στη δημιουργία δύο κέντρων ημέρας για γυναίκες και παιδιά, όπου οι γυναίκες θα μπορούν να θηλάζουν, να αλλάζουν, να συζητούν με ασφάλεια

Η «ActionAid» κάνει έκκληση για υποστήριξη του προγράμματός της με δωρεές στην ιστοσελίδα www.actionaid.gr/prosfyges-lesvos