Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020
x

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 3.150 ΚΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

Στόχος του δήμου είναι να εξαλειφθεί κάθε εστία δυσοσμίας και να προστατευθεί η δημόσια υγεία εν μέσω θέρους και υψηλών θερμοκρασιών.

Μεγάλη επιχείρηση ταχείας δράσης για την εξάλειψη κάθε εστίας δυσοσμίας και για την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω θέρους και υψηλών θερμοκρασιών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για το πρόγραμμα εκτεταμένης παρέμβασης της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας με τα δυο ειδικά οχήματα πλύσης των κάδων απορριμμάτων (καδοπλυντήρια) να «σαρώνουν» όλους τους δρόμους του δήμου προκειμένου να τους καθαρίσουν, να τους πλύνουν με ειδικά υλικά καθαρισμού και να τους αποκαταστήσουν πλήρως.

Στόχος της διοίκησης του δήμου και της Διεύθυνσης Καθαριότητας είναι η πρώτη αποστολή του καθαρισμού και πλυσίματος των 3.150 κάδων απορριμμάτων, που είναι διασκορπισμένα σε όλη την έκταση του δήμου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλος-Ευαγγελίστρια), να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, για να επανέλθουν τα συνεργεία με επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις. Η διαδικασία καθαρισμού και πλυσίματος διαρκεί περί 15 λεπτά για κάθε κάδο, και θα επαναληφθεί 7-8 φορές σε κάθε περιοχή για να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Σε μια τέτοια αποστολή βρέθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θοδωρή Κυζιρίδη, επιθεωρώντας τις εργασίες σε όλο το μήκος της οδού Επταπυργίου στις Συκιές.

«Ξεκινήσαμε μια κρίσιμη επέμβαση και συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς την υλοποίηση του προγράμματός μας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθαρίζοντας και πλένοντας όλους τους κάδους απορριμμάτων με υπερσύγχρονα μηχανήματα ώστε να εξαλείψουμε κάθε εστία δυσοσμίας και προσβολής της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο δήμαρχος τονίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία της δημοτικής Αρχής για την καθαριότητα και το περιβάλλον. Όπως είπε, παράλληλα με τη δράση αυτή, «ο δήμος προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος για την αντικατάσταση όλων των φθαρμένων ή με ελαττώματα κάδων με καινούργιους. Ήδη κατορθώσαμε να προμηθευτούμε 1.000 και πλέον κάδους ύστερα από μια διετή χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας, ενώ πολύ σύντομα θα βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών οι καφέ κάδοι για τα οργανικά απορρίμματα».

Περιβαλλοντική ευαισθησία«Πρωταρχικό μέλημά μας αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική μας ευαισθησία διαφαίνεται και από τη συγκέντρωση των λυμάτων από το πλύσιμο των κάδων σε ειδικό συλλέκτη στο εργοτάξιο του δήμου, αλλά και στην εξοικονόμηση του νερού με δικές μας γεωτρήσεις για να μην επιβαρύνουμε σε κατανάλωση το δίκτυο της ΕΥΑΘ. Έτσι δεν σπαταλάμε νερό κοινής ωφέλειας για το πλύσιμο των δρόμων στην περίοδο της ανομβρίας», πρόσθεσε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θοδωρής Κυζιρίδης επισήμανε ότι «η πλύση των κάδων ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και είναι σε πλήρη εξέλιξη, και κάθε μέρα παρεμβαίνοντας σε μια περιοχή». Όπως τόνισε, «αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περιοχές να πλένονται σε οχτώ εργάσιμες ημέρες και από τα μέσα έως τέλη Οκτωβρίου θα έχουν πλυθεί από εφτά ως και οχτώ φορές η κάθε περιοχή, ενώ για τον επόμενο χρόνο έχει προγραμματιστεί η αγορά δυο ολοκαίνουργιων καδοπλυντηρίων και θα μπορούμε να ξεκινούμε την παρέμβασή μας πολύ νωρίτερα».

Την ίδια ώρα, τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Κυζιρίδης αναγνωρίζουν ιδιαίτερα το ρόλο των πολιτών απέναντι στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος. «Με καθημερινές εκκλήσεις, ανακοινώσεις και ειδικές οδηγίες τον χρόνο, ιδιαίτερα, όμως, τους καλοκαιρινούς μήνες, καλούμε τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος ακολουθώντας τους κανόνες για καλά συσκευασμένα απορρίμματα πριν την εναπόθεσή τους στους κάδους, όπως επίσης και για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή τους προκειμένου όλοι μαζί να διατηρούμε την πόλη μας πάντα καθαρή», πρόσθεσε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Να σημειωθεί ότι για οποιαδήποτε παρατήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας  και για οποιαδήποτε παράπονα και πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και για τα απορριμματοφόρα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2310 625500.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ