Skip to main content

Πιάνουν δουλειά σε δρόμους και πλατείες οι υδροφόρες του δήμου

Από σήμερα μια υδροφόρα θα βρίσκεται σε κάθε δημοτική κοινότητα του δήμου, προκειμένου να πλένει τους δρόμους και τις πλατείες.

Το πλύσιμο δρόμων και πλατειών σε όλες τις δημοτικές κοινότητες ξεκινά από σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Καθαριότητας Νίκο Ζεϊμπέκη από σήμερα μια υδροφόρα θα βρίσκεται σε κάθε δημοτική κοινότητα, προκειμένου να πλένει τους δρόμους και τις πλατείες.

«Φτιάξαμε τις εννιά υδροφόρες για να λειτουργούν και διαθέτουμε τις πέντε, μια σε κάθε διαμέρισμα, για να ξεκινήσει πιλοτικά ένα πρόγραμμα για το πλύσιμο των δρόμων και των πλατειών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεϊμπέκης.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Καθαριότητας προχωρά στην τοποθέτηση νέων κάδων. Ήδη, έχουν τοποθετηθεί 252 κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ συνολικά σχεδιάζεται να μπουν 1.000 νέοι κάδοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ζεϊμπέκη, υπάρχει πρόβλημα με τους μπλε κάδους. «Περιμένουμε να μας βοηθήσουν με κάποιους μπλε κάδους έως τον Δεκέμβριο», τόνισε.  

Πρόγραμμα απομάκρυνσης ογκωδών απορριμμάτων

Ένα πρόγραμμα για την απομάκρυνση των ογκωδών απορριμμάτων από σημεία της πόλης ξεκίνησε από χθες ο δήμος Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε ο κ. Ζεϊμπέκης στην επιχείρηση δίνεται βάρος αρχικά στο Ε΄ δημοτικό διαμέρισμα, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα.

«Οι κάδοι είναι άδειοι και γύρω γύρω υπάρχουν βουνά ογκώδη. Δεν είναι υποχρέωση της υπηρεσίας μας να τα μαζέψει. Δίνουμε χιλιάδες ευρώ για να κάνουμε μια ανακαίνιση αλλά δεν δίνουμε για να μαζέψουμε τα ογκώδη», τόνισε ο κ. Ζεϊμπέκης, ζητώντας τη βοήθεια όλων.

Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας της Καθαριότητας αναφέρθηκε χθες και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας λόγο για πλήρη απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, καμία συντήρηση, καμία επισκευή.

«Για παράδειγμα, από τα τέσσερα μεγάλα σάρωθρα να λειτουργεί μόνον το ένα και από τα τέσσερα μικρά κανένα. Από τα 25 τρίκυκλα στη δύναμη του στόλου, κυκλοφορούν μόνον τα πέντε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παροπλισμένα 30 απορριμματοφόρα, κανένα καδοπλυντήριο και προβληματικές υδροφόρες. Αν πιστεύει κανείς ότι είναι αυτή εικόνα του στόλου του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου στη χώρα μας και ότι με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να συνεχίσουμε, πλανάται πλάνην οικτράν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.