Skip to main content

Πρόγραμμα στήριξης των νησιών θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες η ΝΔ

«Η νησιωτικότητα, από μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα», είπε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νησιωτικής Ελλάδας πρόκειται να παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στη Ρόδο, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι «η νησιωτικότητα, από μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα».

Η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες με σκοπό να διεκδικηθούν πόροι για τα νησιά, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία της για την έκβαση της συγκεκριμένης προσπάθειας. Η πρώην υπουργός τόνισε ότι τα νησιά χρειάζονται ειδικά προγράμματα και χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά ως «συριζέικες επιπολαιότητες», επισημαίνοντας ότι με 50 εκατομμύρια που διατίθενται δεν μπορεί να γίνει σοβαρή δουλειά.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Επίσης, χαρακτήρισε ως αποτυχημένο τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα του προσφυγικού, σημειώνοντας ότι ήδη θα έπρεπε να έχει γίνει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.

Η κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει χαμηλότερη φορολογία στις επιχειρήσεις για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη με ποιοτικές θέσεις εργασίας, αλλά, όπως τόνισε, «τη χαμηλότερη φορολογία θα πρέπει να την πληρώνουν όλοι και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι».

Τέλος, εξήρε τον ρόλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ σε ό,τι αφορά τον τουρισμό υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα, «κυρίως να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού».