Skip to main content

Προειδοποίηση από FIFA - UEFA: Αλλαγές ή... Grexit

Η ΕΠΟ θα πρέπει να περάσει στο καταστατικό της όλες τις ζητούμενες αλλαγές, προκειμένου να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης

Σαφή προειδοποίηση προς τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και τις ΠΑΕ απέστειλαν οι απεσταλμένοι των FIFA και UEFA κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Ποια ήταν αυτή; Πως σήμερα πρέπει να περάσουν στο καταστατικό της Ομοσπονδίας όλες οι ζητούμενες αλλαγές, προκειμένου να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές επισήμαναν, χωρίς ενδοιασμό, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με Grexit. Μεταξύ άλλων, οι αξιωματούχοι των δύο Συνομοσπονδιών γνωστοποίησαν ότι το σύστημα VAR (Video Assistant Referee) θα εισαχθεί άμεσα στην ελληνική πραγματικότητα, πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ξένου αρχιδιαιτητή και πως οι δύο ποδοσφαιρικές αρχές θα συνεχίσουν την εποπτεία και μετά τις εκλογές.

Ο εκπρόσωπος της FIFA, Νόνταρ Αχαλκάτζε, επισήμανε ότι «είμαστε σε ένα σημείο όπου πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Ελπίζουμε ότι η εισήγησή μας θα είναι θετική στη σύνοδό μας στη Ζυρίχη σε τρεις ημέρες, όπου ένα από τα θέματα θα είναι η Ελλάδα».

Και συνέχισε: «Ενημερώνομαι ότι υπάρχει συζήτηση για Grexit. Είναι και αυτό μια επιλογή, αλλά δεν θέλω να τη σκέφτομαι. Υπάρχει και σενάριο για παράταση της θητείας της ΠΔΕ αλλά θέλω να πιστεύω ότι η εισήγησή μας θα είναι θετική».

Όσο για την επόμενη ημέρα; «FIFA και UEFA θα είναι παρούσες και μετά τις εκλογές. Θα υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης που θα εποπτεύει τις δραστηριότητες της νέας διοίκησης της ΕΠΟ. Θα έχουμε παρουσία εδώ».

Στη συνέχεια, ο αξιωματούχος της FIFA αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της διαιτησίας: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα, υπάρχει ομάδα που επεξεργάζεται αλλαγές. Είναι ο αριθμός των μελών της ΚΕΔ, ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι από το εξωτερικό για να αναλάβουν τη διοίκησή της, ενώ το video assistant referee θα εισαχθεί άμεσα στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, υπογράμμισε πως «ανησυχούμε για το μέλλον των ομάδων σας και το μέλλον των Εθνικών ομάδων… Πρέπει να περάσουν οι αλλαγές και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η εκλογή νέας διοίκησης. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχει πλέον μεγαλύτερη ευθύνη, αφού θα συμμετέχει σε όλα τα όργανα της ΕΠΟ».