Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
x

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΙ

Συνάντηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με τον αντιδήμαρχο Θανάση Παππά και τον πρόεδρο των επαγγελματιών στο Καπάνι

Αυστηρό μήνυμα προς τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Καπάνι να συμμορφωθούν άμεσα αλλά και προς τον δήμο Θεσσαλονίκης να ενταθούν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων έστειλε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η προειδοποίηση από τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Πολυχρόνη Πολυχρονίου, ο οποίος απείλησε με «λουκέτο» το Καπάνι αν δεν υπάρξει ανασύσταση της αγοράς.

Για το θέμα είχαν συνάντηση σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς και ο πρόεδρος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας προειδοποίησε τους επαγγελματίες πως αν δεν γίνουν όσες ενέργειες απαιτούνται και κυρίως μετά τις εκλογές το Καπάνι θα κλείσει, ενώ κατέστησε σαφές για τις αρμοδιότητες του δήμου ότι πρέπει να να ενταθούν οι προσπάθειες για φωτισμό, αποκομιδή απορριμμάτων, λακούβες.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς τόνισε ότι ο δήμος ενδιαφέρεται να αναβαθμιστεί η αγορά και όχι να κλείσει.

«Εμείς σαν Δήμος Θεσσαλονίκης καταστήσαμε σαφές ότι και είναι γνωστό ότι η αγορά είναι ιδιωτική αλλά ο Δήμος ενδιαφέρεται, όχι μόνο να μην κλείσει αλλά να αναβαθμιστεί. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης είναι σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο του δήμου για τα Ανοιχτά Κέντρα εμπορίου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πάνω από 1,5-2 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί και επομένως πάμε σε μια συνολική αναβάθμιση της αγοράς», υπογράμμισε ο κ. Παππας. Όπως ανέφερε, «έχει δώσει ήδη εντολή στις υπηρεσίες να βελτιωθούν άμεσα κάποια πράγματα». «Στο επίπεδο της χρηστικής ανάγνωσης της καθημερινότητας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν την βελτίωση της κατάστασης», σημείωσε ο κ. Παππάς, τονίζοντας πως πρέπει να αποδείξουν στον ΕΦΕΤ ότι υπάρχουν βελτιώσεις για να μην υπάρξει κίνδυνος με τη λειτουργία της αγοράς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος τόνισε ότι ο εισαγγελέας ήταν πολύ αυστηρός και πως προειδοποίησε πως θα κλείσουν καταστήματα.

«Μας τράβηξε τα αυτιά ο κ. εισαγγελέας. Μου επέστησε την προσοχή ότι θα είναι πολύ αυστηρός. Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε από την δική μας την πλευρά θα κλείσουν τα καταστήματα, τα οποία δεν τηρούν αυτά που πρέπει να τηρήσουν», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο ίδιος εξήγησε, ωστόσο, στον εισαγγελέα, ότι υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες και πολλοί καλοί.

«Δεν είναι καλό να τους παίρνει όλους η μπάλα. Συμφωνήσαμε ότι όποιος δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του ΕΦΕΤ θα απομακρυνθεί από την αγορά. Κίνδυνος γενικά δεν υπάρχει για την αγορά. Πιστεύουμε ότι ο δήμος θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για την συνολική εικόνα της αγοράς, άρα δεν υφίσταται θέμα καταλληλόλητας της αγοράς σαν αγορά. Τα μαγαζιά πρέπει να εκσυγχρονιστούν. Όσοι εκσυγχρονιστούν θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Το χρονοδιάγραμμα το έθεσε ο ΕΦΕΤ, ο εισαγγελέας μας είπε να τα κάνουμε άμεσα, μετά τις εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Χρήστος Νικολόπουλος.
    
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ