Skip to main content

Προειδοποίηση Προβόπουλου: Άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση και να αποφευχθεί «οποιαδήποτε αδυναμία ή αποτυχία».

Μήνυμα για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε να να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση και να αποφευχθεί «οποιαδήποτε αδυναμία ή αποτυχία» για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές περιπέτειες. έστειλε ο πρώην διοικητής της ΤτΕ και ανώτατο στέλεχος της Eurobank Γιώργος Προβόπουλος σε ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα την εθνική ανασυγκρότηση.

Ο κ. Προβόπουλος έκανε λόγο για «εμφανή κόπωση της κοινωνίας και του πολιτικού προσωπικού», καθώς η οικονομική κρίση συνεχίζεται, ενώ υπογράμμισε ότι το προσφυγικό και η διαίρεση της Ευρώπης «εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη χώρα μας, που απαιτούν πολύ προσεκτικούς χειρισμούς».

«Δεν πρέπει να υπάρχουν τόσα μέτωπα ανοικτά. Η οικονομική αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα. Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Οποιαδήποτε αδυναμία ή αποτυχία μοιραία θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και τους κινδύνους που απειλούν την χώρα» επισήμανε ο κ. Προβόπουλος.

Κάλεσε επίσης να υπάρξει «ένας ευρύτερος αναπροσανατολισμός της οικονομικής πολιτικής προς ένα φιλικό, επενδυτικά και επιχειρηματικά, περιβάλλον, που δεν φαίνεται να υπάρχει σήμερα».

«Ανάπτυξη χωρίς αξιόλογες επενδύσεις δεν γίνεται» τόνισε, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται διπλασιασμός των επενδύσεων για να μπορέσει η χώρα να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης για να σημειώσει ότι καθώς η εγχώρια αποταμίευση δεν αρκεί για τη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων, «μόνον σε ξένα κεφάλαια μπορούμε να προσβλέπουμε».

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως τυχόν επιδείνωση των δημοσιονομικών δεικτών θα οδηγήσει σε νέα φορολογικά βάρη ή περικοπές εισοδημάτων, βάζοντας σε λειτουργία έναν νέο φαύλο κύκλο συρρίκνωσης.

«Ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με ευχές και λόγια. Χρειάζονται στοχευμένη προσπάθεια, σωστός σχεδιασμός, διαχειριστική αποτελεσματικότητα, πολιτικές που ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Και φυσικά ένας διοικητικός μηχανισμός που υποβοηθεί και στηρίζει τη όλη προσπάθεια και δεν την υπονομεύει» κατέληξε ο πρώην διοικητής της ΤτΕ.