Skip to main content

Προειδοποιούν με αποχή οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Μεταξύ άλλων, ζητούν άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 100 και πλέον εργαζόμενων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι Σύλλογοι και τα Σωματεία Υπαλλήλων της ΟΛΘ ΑΕ εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, όπως αυτά τέθηκαν στους μετόχους στη χθεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ ζητούν άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας συναδέλφου τους που απολύθηκε προ διμήνου, αλλά και την άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 100 και πλέον εργαζόμενων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Σε διαφορετική περίπτωση, ξεκαθαρίζουν τα σωματεία, προειδοποιούν ότι από την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 αρχιζούν την αποχή από υπερωρίες και εργασία Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών. Παράλληλα, όπως τονίζουν, επιφυλάσσονται για «χρήση κάθε άλλου πρόσφορου μέτρου που έχουμε στη διάθεσή μας».

«Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει η μεγαλύτερη και πιο αναπτυσσόμενη επιχείρηση της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, μοναδικό συγκριτικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα της πόλης με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση εργασιακού μεσαίωνα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Φωτογραφία αρχείου