Skip to main content

Αντιμέτωπος με δίκη πρώην δήμαρχος για συνέργεια σε υπεξαίρεση

Ο αντεισαγγελέας Ευάγγελος Μαδεμλής ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο πρώην δήμαρχος Νιγρίτας και ο προϊστάμενος εσόδων - εξόδων του δήμου για υπεξαίρεση.

Να παραπεμφθεί πρώην δήμαρχος Νιγρίτας και ο προϊστάμενος εσόδων - εξόδων του δήμου για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση δημοτικού εισπράκτορα, που τελέστηκε από το 2003 έως το 2007.

Την παραπάνω πρόταση έκανε, προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Ευάγγελος Μαδεμλής, ζητώντας να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων,οι δύο κατηγορούμενοι.

Ο δημοτικός εισπράκτορας κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε περίπου 450.000 ευρώ από το 2003 έως το 2007 παρακρατώντας τις ανείσπρακτες οφειλές, προηγουμένων ετών, που πλήρωναν πολλοί δημότες  ως τέλη ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευση. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης εμφανίστηκαν περίπου 2000 δημότες που φαίνονταν ως οφειλέτες ενώ είχαν πληρώσει.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο δημοτικός εισπράκτορας, εν γνώσει του τότε Δημάρχου Νικολάου Βαλδίκα  και του δεύτερου κατηγορουμένου, δεν προέβαινε ως όφειλε στην σύνταξη, καθημερινά, συγκεντρωτικής κατάστασης είσπραξης εις διπλούν που έπρεπε να καταθέτει στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και δεν κατέθετε καθημερινά τις εισπράξεις που είχε κάνει.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με καταγγελία της επόμενης δημάρχου Αγγελικής Μήκα. Από την έρευνα οικονομικών επιθεωρητών διαπιστώθηκε ότι: Στους Χρηματικούς Καταλόγους εσόδων από Ύδρευση που είχαν βεβαιωθεί, δημότες που ενώ είχαν πληρώσει λογαριασμούς προηγουμένων ετών, σύμφωνα με αντίγραφα διπλοτύπων είσπραξης που είχαν προσκομίσει οι ίδιοι, φαίνονταν ως οφειλέτες.