Skip to main content

Πρώην μέλος Χρυσής Αυγής: Άξιος της μοίρας του ο Φύσσας

Στην σημερινή συνεδρίαση, η υπεράσπιση έθεσε θέμα για μετάδοση και εικόνας από τον χώρο που βρίσκεται ο μάρτυρας, χωρίς την αποκάλυψη του προσώπου του

"Ήταν άξιος της μοίρας του ο Παύλος Φύσσας" γιατί "τον είχε στοχοποιήσει η μουσική του" σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα Α που κατέθεσε για δεύτερη ημέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην δίκη της Χρυσής Αυγής.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μάρτυρας, που καταθέτει παρουσία εισαγγελέα και πταισματοδίκη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, ισχυρίστηκε και πάλι πως ολόκληρος ο φάκελος δικογραφίας με όλες τις καταθέσεις για την δολοφονία του 34χρονου μουσικού είχε πάει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Νίκαιας και του Πειραιά, "ολόκληρος σε φωτοτυπίες πριν τελειώσουν οι καταθέσεις".
 
Και στην σημερινή συνεδρίαση, η υπεράσπιση έθεσε θέμα για μετάδοση και εικόνας από τον χώρο που βρίσκεται ο μάρτυρας, χωρίς την αποκάλυψη του προσώπου του, ενώ κάποιοι εκ των συνηγόρων υποστήριξαν το ενδεχόμενο να έχει ο μάρτυρας πάνω του συσκευές επικοινωνίας, "ψείρες", ώστε να του υποβάλλονται οι απαντήσεις. Ζήτησαν επίσης μεταφορά του χώρου που καταθέτει, από την ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και την μαγνητοφώνηση της κατάθεσής του.
 
Όπως είπε ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής:
"Δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμα των κατηγορουμένων σε σχέση με το αποδεικτικό υλικό. Πρέπει να διαλυθεί κάθε υποψία σε σχέση με αυτό. Η δίκη αυτή είναι ιστορική, για πρώτη φορά δικάζεται για εγκληματική οργάνωση, κόμμα και μάλιστα το τρίτο στη Βουλή. Θέλουμε να υπάρχουν όλες οι δικλείδες ασφαλείας, της οποίας φέρετε την ευθύνη...για να μην καταλείπεται αμφιβολία για το τί ακριβώς διαμοίβεται και από ποιον".
 
Το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, απέρριψε τα αιτήματα, κρίνοντας ότι η παρουσία εισαγγελικού και δικαστικού λειτουργού διασφαλίζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.

Η εξέταση του "μάρτυρα Α" δεν ολοκληρώθηκε σήμερα, καθώς δήλωσε αδιαθεσία.