Skip to main content

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

Ο Ολλανδός βολεϊμπολίστας, Ραμόν Γκιόν Μαρτίνες θέλησε να δώσει θάρρος και σε άλλους αθλητές τονίζοντας πως αυτό το θέμα παραμένει ταμπού στην Ελλάδα.

Στην παραδοχή πως είναι ομοφυλόφιλος προχώρησε μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο πρώην βολεϊμπολίστας του ΠΑΟΚ, Ραμόν Γκιόν Μαρτίνες.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος Ολλανδός ακραίος που αγωνίστηκε πέρσι στον «Δικέφαλο» αποκάλυψε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση ώστε να δώσει θάρρος και σε άλλους αθλητές για να παραδεχθούν ανοιχτά τη σεξουαλική τους προτίμηση.

Αναλυτικά, ο αθλητής της γαλλικής Τουλούζ ανέφερε:

«Είναι αρκετά περίεργο το να είσαι ο… μόνος. Κι άλλοι στο παρελθόν έχουν δείξει ότι τους αρέσει, αλλά προτιμούσαν να είναι ζευγάρι με μια κοπέλα για να μην έχουν προβλήματα. Ελπίζω η ιστορία μου να τους βοηθήσει να εκδηλωθούν.

Για μένα είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνω παρέα με άνδρες και να συζητάω μαζί τους. Κι είναι πάντα καλύτερο να το ξέρουν οι συμπαίκτες σου και να το μαθαίνουν από εσένα καθώς έτσι αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και οι προκαταλήψεις. Φυσικά ποτέ δεν έχω μπει στα αποδυτήρια και με το καλημέρα να δηλώσω ότι είμαι γκέι».

Στη συνέντευξη του ρωτήθηκε και για το εάν αποκάλυψε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις όταν αγωνιζόταν στην Τουρκία και την Ελλάδα με τον Ολλανδό ακραίο να τονίζει: «Σ’ αυτές τις χώρες το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ταμπού κι έτσι φρόντισα να μην ανοιχτώ ιδιαίτερα».