Skip to main content

Πρώην προϊστάμενος ΔΟΥ των Σερρών παραπέμπεται για παράνομο πλουτισμό

Κατηγορείται για «παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση» και «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα»

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρώην προϊστάμενος ΔΟΥ παραπέμπεται να δικαστεί για παράνομο πλουτισμό. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της «παθητικής δωροδοκίας, κατ' εξακολούθηση» και της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα».

Σύμφωνα με το βούλευμα του ΣΕΘ, ο κατηγορούμενος ως υπάλληλος στη Β' ΔΟΥ  Σερρών, και ειδικότερα ως προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου έλαβε χρηματικά ανταλλάγματα από φορολογούμενους για να μην κάνει ελέγχους. Έλαβε συνολικό χρηματικό ποσό 33.405 ευρώ, τα έτη 2008 και 2010, που διακίνησε μέσω του χρημστοπιστωτικού τομέα, αποκρύπτοντας την προέλευσή τους.

Για να αποκρύψει την αληθινή προέλευση των χρημάτων έκανε σταδιακές καταθέσεις σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσε σε διάφορες τράπεζες. Τα χρήματα δεν δικαιολογούνται απ' τα νόμιμα φορολογητέα εισοδήματα του (κατηγορούμενου) και της συζύγου του" αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.