Skip to main content

Προϊοντική και όχι μετοχική η συνεργασία με την Creta Farm ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Μεβγ

Με Creta Farm και Danone οι νέες συνεργασίες της Μεβγάλ, τις οποίες χαρακτηρίζει σημαντικές ο πρόεδρος της κ. Π. Παπαδάκης, μιλώντας στη Voria.gr
Διευρύνει τις συνεργασίες της η ΜΕΒΓΑΛ, καθώς πρόσφατα έκλεισε συμφωνία με την αλλαντοβιομηχανία Creta Farm και τη Danone για την παραγωγή τυροκομικών προιόντων και τη  διανομή προιόντων αντίστοιχα, ενώ παράλληλα προγραμματίζει για φέτος επενδύσεις εκσυγχρονισμού ύψους 5,5εκατ. ευρώ.  

Ειδικότερα, τυροκομικά προιόντα για λογαριασμό της Creta Farm θα παράγει η Μεβγάλ, όπως δηλώνει στη Voria o πρόεδρος της Μακεδονικής Γαλακτοβιομηχανίας κ. Πέτρος Παπαδάκης. Ο κ. Παπαδάκης επισημαίνει ότι η συνεργασία είναι προ ιοντική και όχι μετοχική με την Creta Farm, θα αφορούν αρχικά κίτρινα τυριά , που θα έχουν βάση το ελαιόλαδο τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά αρχικά. Ωστόσο είπε ότι επακριβώς δεν έχουν καταλήξει ποια θα είναι τα προιόντα και σύντομα θα οριστικοποιηθούν. Ανάλογη συνεργασία αναφέρει ότι έχει με την Aldi Ελλάδος και Aldi Ευρώπης, όπου παράγει για λογαριασμό της τυριά.

Ο κ. Παπαδάκης γνωστοποίησε ότι για την Danone θα διανέμει τα προϊόντα της σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Κεντρικής Μακεδονία,  τα μικρά σημεία των Αθηνών, κλπ. Τα συγκεκριμένα προϊόντα της Danone, πριν διανέμονταν από την Αγνό. Στην Ελλάδα η Danone λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρία από το Μάιο του 2005 και έχει ηγετική θέση στην αγορά, παράγοντας προϊόντα, όπως το Activia, το Danonino, το Actimel και το Danette.

Ο κ. Παπαδάκης πάντως επισημαίνει ότι για το 2010 στόχος της Μεβγάλ είναι η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και η ανάπτυξη εμπορικών και προϊοντικών συνεργασιών, καθώς ήδη έχει αναπτύξει συνεργασίες με αρκετές διεθνείς εταιρίες για τη διανομή των προϊόντων τoυς, μέσω του σύγχρονου δικτύου διανομής που διαθέτει η ίδια.

Διαψεύδει για Vivartia

Ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ για το θέμα της Vivartia και της μετοχικής διαμάχης του παρελθόντος διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει ουδεμία εξέλιξη, το ποσοστό της περιορίστηκε στο 19-20% από 21% .που ήταν, γιατί έγιναν κάποιες νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Η Μεβγάλ δικαιώθηκε πρωτόδικα από δυο δικαστήρια και έτσι η Vivartia δεν καταγράφεται στο μετοχολόγιο της εταιρίας.

O κ. Παπαδάκης επισημαίνει ότι η πορεία της Μακεδονικής Γαλακτοβιομηχανίας είναι πολύ θετική, καθώς το   2009 τα κέρδη της θα κυμανθούν από 1,5εκατ. ευρώ-2εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 380.000 ευρώ, που ήταν το 2008. Ο κύκλος εργασιών το 2009 θα κλείσει στα 184εκατ. ευρώ, ενώ για το 2010 πιστεύει ότι θα θετικά τα αποτελέσματα, καθώς συνεχίζεται η αναδιοργάνωση της εταιρίας. Σε αυτήν εξάλλου αποδίδει τα θετικά αποτελέσματα για την προηγούμενη χρήση.

Nα σημειωθεί ότι η Vivartia διέψευσε κατηγορηματικά τα περί συζητήσεων με τη ΜΕΒΓΑΛ για αύξηση του ποσοστού της στην εταιρεία, απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας που υποστήριζε ότι θα αυξήσει το ποσοστό της στη βορειοελλαδική εταιρία. Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι ανάλογη επιστολή διάψευσης έχει στείλει και ο ίδιος για το σχετικό δημοσίευμα.