Skip to main content

Συγκλονίζει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης: Ήξερε τι έκανε, ήρθε να σκοτώσει

Ανατριχιαστική μαρτυρία υπαλλήλου της ΔΟΥ Κοζάνης: «Ήταν τρομερός ο ήχος που έκανε το κεφάλι του ανθρώπου, σαν ένα ξύλο που σκίζεται στα δυο»

«Εκτιμώ ότι ήρθε με ένα τσεκούρι για να χτυπήσει όσους περισσότερους μπορεί», σημείωσε στην κατάθεσή του ο ηρωικός προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης που κατάφερε να αφοπλίσει τον 45χρονο δράστη κατά τη διάρκεια της μοιραίας επίθεσης τον Ιούνιο του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Μακελειό στη ΔΟΥ Κοζάνης - Μαρτυρίες-σοκ: «Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα»

Ο μάρτυρας είπε ότι του φώναξαν ότι ο συνάδελφός τους έχει χτυπηθεί βαριά.

«Ξαφνικά βλέπω μια κοπέλα με αίματα και έναν με τσεκούρι. Έπιασα τα χέρια του και του λέω τι κάνεις. Τον κόλλησα στον τοίχο και προσπαθούσε να απελευρωθεί. Ήρθαν άλλοι δύο για να πάρουν το τσεκούρι και τον ξαπλώσαμε μέχρι να έρθει η αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο προϊστάμενος είπε ότι ο δράστης είχε δηλώσει τα στοιχεία του κανονικά και όπως φαίνεται και στο βίντεο και πήγαινε από γραφείο σε γραφείο. «Εκτιμώ ότι πήγε στο Γραφείο Εισοδήματος γιατί είχε πολύ κόσμο και ήθελε να σκοτώσει», τόνισε.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι φώναζε "θα έρθει η σειρά σου" και τους αποκαλούσε τσιράκια του συστήματος.

Είπε ακόμα ότι θεωρεί πως δεν ήταν σε αμοκ και ήξερε πολύ καλά τι έκανε, καθώς ακόμα και την ώρα που τον είχαν ακινητοποιήσει δεν άφηνε το τσεκούρι και έβριζε, «δεν ήθελε δηλαδή να παραδοθε»".

Σημείωσε ακόμα ότι οι γυναίκες του συνεργείου καθαρισμού που πήγαν στον χώρο μερικές μέρες μετά, λύγισαν στην εικόνα που αντίκρισαν.

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ τόνισε πως ακόμα υπάρχουν τραύματα, κυρίως ψυχικά ενώ για τον συνάδελφό του που κατέληξε, είπε πως άφησε πίσω ένα 15χρονο παιδί «ο μπαμπάς του οποίου πήγε στη δουλειά και δεν γύρισε ποτέ».

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν κατέθεσαν πως την ώρα που τον κατέβαζαν, ο κατηγορούμενος φώναξε «ένας εφοριακός λιγότερος, έρχεται και η σειρά σας», ενώ πρόσθεσαν πως πριν τρία χρόνια είχε σπάσει ένα ΑΤΜ.

«Τρομερός ο ήχος που έκανε το κεφάλι του ανθρώπου»

Ανατριχιαστική ήταν και η μαρτυρία μιας υπαλλήλου που είδε την άγρια επίθεση του 45χρονου στον άτυχο εφοριακό που κατέληξε.

«Πλησίασε τον υπάλληλο και άνοιξε την τσάντα του, νομίζαμε θα βγάλει ένα χαρτί αλλά έβγαλε το τσεκούρι. Τον χτύπησε τρεις φορές, σαν να προσπαθείς να κόψεις ξύλο. Είδα με τα μάτια μου το πρώτο και μετά έτρεξα. Τα άλλα δύο τα άκουσα», είπε η υπάλληλος.

«Έβλεπα το πρόσωπό του εξαρχής, ήταν απόλυτα ήρεμος. Ο συνάδελφός μου ήταν σκυμμένος και προσηλωμένος στη δουλειά του. Πρέπει να κατάλαβε τι συνέβη μόνο όταν δέχτηκε το χτύπημα και ακούστηκε ένα ωχ. Ήταν τρομερός ο ήχος που έκανε το κεφάλι του ανθρώπου. Σαν ένα ξύλο που σκίζεται στα δυο», είπε με δάκρυα.