Skip to main content

Προκαλεί ο Οκτάι για Βαρώσια: «Ξανά φωνές στο μαργαριτάρι της Μεσογείου» (vid)

Προκλητικά μηνύματα για το άνοιγμα των Βαρωσίων από τον Τούρκο αντιπρόεδρο και το υπουργείο Άμυνας - Με τουρκικές σημαίες οι Τουρκοκύπριοι

Προκλητικά μηνύματα για το άνοιγμα των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο της Κύπρου έστειλαν μέσω Twitter ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι καθώς και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στο μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφέρει ότι «οι όμορφες ακτές των Βαρωσίων, που είναι το μαργαριτάρι της Μεσογείου, γέμισε ξανά με φωνές ανθρώπων μετά από 46 χρόνια.

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα Βαρώσια θα είναι τόσο σύμβολο της ειρήνης και της ευημερίας όσο και πηγή ζωής για την οικονομία».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, στο δικό του μήνυμα στο Twitter, αναφέρει ότι «σήμερα άνοιξε ένα τμήμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων που ανήκουν στην τδβκ και που για 46 χρόνια είναι κλειστό για εγκατάσταση και επισκέψεις. Ας είναι καλορίζικο για την τδβκ και για τους αδελφούς μας που ζουν εκεί αυτό το βήμα που έχει συμβολικό νόημα ικανοποιώντας την νοσταλγία».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ιστορικές στιγμές», σχολιάζοντας ότι Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι έχασαν την ψυχραιμία τους, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, επικαλούμενο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως στις 16.00 ακριβώς εισήλθε στα Βαρώσια από την παράνομη πύλη ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ.



Ο «υποψήφιος πρόεδρος» έγινε δεκτός από δεκάδες έποικους και Τουρκοκύπριους που έσπευσαν στα Βαρώσια για τη «φιέστα» που ήταν προγραμματισμένη την ίδια ώρα.



Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν την δίοδο που οδηγεί σε μέρος της παραλίας στην περίκλειστη πόλη. Σχεδόν 900 άτομα πέρασαν μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης.