Skip to main content

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν - Χάρτης δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος φωτογραφήθηκε την ώρα που υπέγραφε το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθν. Άμυνας έχοντας πίσω του χάρτη με τη «γαλάζια πατρίδα»

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις βλέψεις του για την ιδέα της τουρκικής «γαλάζιας πατρίδας».

Σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της προεδρίας ο Ερντογάν υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας ενώ πίσω του έχει τοποθετηθεί μεγάλος χάρτης όπου αποτυπώνονται οι επιθυμίες τις Άγκυρας.

Στον χάρτη εμφανίζεται το μισό Αιγαίο Πέλαγος και η θαλάσσια περιοχή έως και την ανατολική Κρήτη, έκταση 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ως τουρκικές κτήσεις. Σε αυτόν περιλαμβάνονται ύδατα γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.

Η φωτογραφία ελήφθη κατά τις χθεσινές εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στην Μικρασιατική Εκστρατεία, η οποία κατέληξε στην Μικρασιατική Καταστροφή και την πυρπόληση της Σμύρνης.

Υποδεχόμενος τους εκατοντάδες καλεσμένους του σε δεξίωση στο Λευκό Παλάτι, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή δίνει έναν μεγάλο αγώνα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

«Η Τουρκία διεξάγει έναν μεγάλο πολιτικό και οικονομικό αγώνα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, με κάποιους να τάσσονται με τις θέσεις των αντιπάλων μας. Κάποιοι προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά και κάποιοι άλλοι, προκειμένου να μεγαλώσουν την πίτα τους, μεταφέρουν νερό στο μύλο των αντιπάλων μας. Γνωρίσαμε αυτή τη νοοτροπία και πριν από έναν αιώνα», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.