Skip to main content

Προκαλούν Γερμανοί νεοναζί στη Λέσβο:Θα κάνουμε ό,τι και στα Καλάβρυτα

Καταγγελίες για απόβαση Γερμανών νεοναζί στη Μυτιλήνη - Οι ίδιοι προσποιούνται τους ρεπόρτερ με κάμερες - Δέχθηκε επίθεση ο ένας.

Δεν έχουν περάσει λίγες ημέρες από την καταγγελία του Die Linke για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις και οι ίδιοι, όπως καταγγέλλεται, έφθασαν στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιστότοπους της Μυτιλήνης, την Πέμπτη έφτασαν στο αεροδρόμιο της πόλης του νησιού μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland).

Η ιστοσελίδα stonisi.gr, σημειώνει σχετικά:

«Μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας "Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα".



Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο "Ν" αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

"Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα" φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Μία επιχειρηματίας στην αγορά της Ερμού που ξέρει γερμανικά τους μίλησε και της είπαν ότι είναι Γερμανοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ. "Εγώ δεν θέλω να είναι έτσι το νησί μου, έχουν καταστρέψει όλοι το νησί μου. Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να λέω τη γνώμη μου" δήλωσε στο "Ν" σοκαρισμένη.



Ας σημειωθεί ότι μέσα στους "επισκέπτες" είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της "Kontrakultur Halle", μιας περιφερειακής ομάδας του "Identitarian Movement Germany". Πριν από τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD "Young National Democrats"».

Η ιστοσελίδα της Λέσβου politikalesvos.gr αναφέρει:

«Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που βρίσκεται στον Έβρο, ο αρχηγός της οποίας έχει πραγματοποιήσει προσκύνημα σε μνημείο για τις υπηρεσίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ.

Οι οπαδοί των Ναζί που κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής του νησιού, έστειλαν στον θάνατο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκατοντάδες Λέσβιους ήρθαν με σκοπό να βοηθήσουν τα ντόπια Τάγματα Εφόδου που δρουν ανενόχλητα τις τελευταίες μέρες.

Η ευθύνη γι' αυτή την κατάντια, γι' αυτή τη μαύρη σελίδα είναι δική σας κύριοι αυτοδιοικητικοί, είστε ηθικοί αυτουργοί της πιο επικίνδυνης και ντροπιαστικής τροπής που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα».