Skip to main content

Προκαταρκτική εξέταση για τον τραυματισμό φοιτητή

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για επεισόδιο που αναφέρθηκε από φοιτητική παράταξη, σύμφωνα με την οποία, υπήρξε, σε μέλος της, τραυματισμός στο κεφάλι με λαβή περιστρόφου όπλου έδωσ
Εντολή στον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για επεισόδιο που αναφέρθηκε από φοιτητική παράταξη, σύμφωνα με την οποία, υπήρξε, σε μέλος της, τραυματισμός στο κεφάλι με λαβή περιστρόφου όπλου έδωσε το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ.

Θεωρώντας ότι τέτοια επεισόδια προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, και παρά το γεγονός ότι, αν και ζητήθηκε, δεν υπήρξε έγγραφη καταγγελία, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε προκαταρκτική εξέταση.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι είναι «απαράδεκτη και αδιανόητη» η χρήση βίας και χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητους» όλους εκείνους που την ασκούν στους χώρους της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε προχθές, σύμφωνα με καταγγελία φοιτητικής παράταξης, μέλη της οποίας ισχυρίστηκαν ότι εξωπανεπιστημιακοί, υποκινούμενοι από μέλη της ΠΑΣΠ, χτύπησαν με λαβή όπλου ένα μέλος της.