Skip to main content

Προκαταρκτική για την κατάσταση ανομίας στο Πεδίον του Άρεως

Το Πεδίον του Άρεως τίθεται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε Κίνηση Πολιτών για την κατάσταση εγκατάλειψης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες σχετικά με το Πεδίον του Άρεως, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Συγκεκριμένα με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε Κίνηση Πολιτών για την κατάσταση εγκατάλειψης και ανομίας που καταγγέλει ότι επικρατεί στο Άλσος, αναλαμβάνει εισαγγελικός λειτουργός να ελέγξει τα όσα κοινοποιούνται στην μηνυτήρια αναφορά, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Πεδίον του Άρεως τίθεται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε Κίνηση Πολιτών για την κατάσταση εγκατάλειψης και ανομίας που καταγγέλει ότι επικρατεί στο Άλσος.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι το Άλσος πλέον χρησιμοποιείται για εμπόριο και χρήση ναρκωτικών ουσιών και για παράνομες εκδηλώσεις - όπως συναυλίες και άλλες - αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Η Κίνηση Πολιτών επισυνάπτει στον εισαγγελέα, αφίσα προερχόμενη από αναρχική ομάδα, στην οποία υπάρχει φωτογραφία της ηθοποιού Μιμής Ντενίση, ενώ στο κείμενο γίνεται αναφορά και στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Πατούλη. Στην εν λόγω αφίσα, οι συντάκτες του κειμένου αποκαλούν «μία χούφτα ηλίθιους μικροαστούς» όσους διαμαρτύρονται για την κατάσταση του πάρκου.

Η εντολή του εισαγγελέα αφορά τον έλεγχο των καταγγελιών, για παρεμπόριο, για ανύπαρκτη καθαριότητα και παντελή έλλειψη συνθηκών υγιεινής κ.ά., και εφόσον αποδειχθούν βάσιμες, να αναζητηθούν ευθύνες στην Περιφέρεια και σε κάθε αρμόδιο φορέα.