Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
x

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ

Το δρομολόγιο από Πειραιά προς Λεμεσό ή Λάρνακα θα εκτελείται τους καλοκαιρινούς μήνες σε εβδομαδιαία βάση, ενώ τους χειμερινούς ανά δεκαπενθήμερο

Έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου.

Έτσι, σύντομα επιβάτες και οχήματα θα διακινούνται ανάμεσα στις δύο χώρες από το λιμάνι του Πειραιά σε εκείνο της Λεμεσού ή της Λάρνακας. Το δρομολόγιο θα εκτελείται τους καλοκαιρινούς μήνες σε εβδομαδιαία βάση, ενώ τους χειμερινούς ανά δεκαπενθήμερο.

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Ελληνικής κυβέρνησης για την προκήρυξη του διαγωνισμού εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «συνεργαζόμενοι στενά με την κυπριακή κυβέρνηση. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι, αφού, μετά την επίτευξη του στόχου της χρηματοδότησης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προκήρυξη του διαγωνισμού σηματοδοτεί την αφετηρία της διαδικασίας που πολύ σύντομα θα ενώσει και μέσω θαλάσσης την Κύπρο και την Ελλάδα, προσθέτοντας έναν ακόμα στους πολλούς και σημαντικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία μας τον υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλη Δημητριάδη και τον πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο. Θα είμαστε μαζί στο πρώτο δρομολόγιο», δήλωσε ο υπουργός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ